Oda velger Pol på nytt: - Det var som å vinne en ny kunde

Pol trakk det lengste strået da de konkurrerte med seks andre byråer om å beholde Oda på kundelisten.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Siden desember har Oda var i prosess på å finne et nytt reklamebyrå. Matleveringstjenesten har samarbeidet med Pol siden 2020, og etter nesten fire år valgte de å sjekke stemningen i markedet.

Syv byråer ble invitert inn i konkurransen, hvorpå ett av disse syv var deres «gamle» byrå, Pol. Nå er det klart at Oda nok en gang går for nye år med Pol som reklamebyrå.

- Da jeg kom inn var vi allerede så vidt i gang med en prosess, og vi hadde lyst til å bruke litt tid på å bli ordentlig kjent med alle de ulike byråene. Selv om det ble Pol igjen, så er det fremdeles nytt for meg og en helt ny setup og samarbeidsform. Det er en helt ny begynnelse vi går i gang med nå, sier ny markedsdirektør i Oda, Nina Mikaelsen.

Les også: Tidligere merkevaresjef i Norwegian går til Oda

Mikaelsen ble ansatt i Oda 1. januar i år, i begynnelsen av byråkonkurransen.

- Vi har blitt veldig sjarmert av Pol. De ser på oss som en utfordrermerkevare med glimt i øyet. De har utfordret oss på hvordan vi skal jobbe sammen og hvordan vi skal ta lavprisposisjonen vår fremover, sier Mikaelsen.

Hun forklarer at de fremover skal rette mer av kommunikasjonen på at de er en lavpriskjede.

- Mange vet at vi tilbyr dagligvarer hjem på døra, men det kanskje ikke alle vet, er at vi er også har like lave priser som lavpriskjedene. Der hadde Pol mange spennende tanker vi gleder oss til å begynne å jobbe med, sier Mikaelsen.

- Vi har vært ekstremt spente

Therese Becke, byråleder i Pol, er glad for å fortsette samarbeidet med Oda. Også hun forteller at de ser på den nye avtalen som «en ny begynnelse».

- Betyr det at det også kommer nye reklameformater?

- Det gjenstår å se. Det vil i tilfelle være resultatet av en større jobb, men dette er en restart. Nina er ny i Oda, og vi har et nytt team. Vi har allerede fått utfordret hverandre på hvordan vi skal jobbe sammen. Nå blir det å få frem de lave prisene til Oda på Oda sin måte, så får vi se hvordan det tas ut etter hvert, sier Becke.

- Var det en lettelse da Oda gikk for dere på ny?

- Vi har vært ekstremt spente, og vi har møtt sterk konkurranse. Du kan si det var en lettelse, samtidig som det var en enorm glede. For oss oppleves dette som et helt nytt kundeforhold. Det var som å vinne en ny kunde for oss.

- Hvor viktig er Oda som kunde for Pol?

- Oda er viktige for oss, og de er en kunde vi har gjort mye bra sammen med. Å restarte samarbeidet, og gå inn med en ny giv, skal bli veldig spennende, sier Becke.

Helt nytt oppsett

Mikaelsen kom fra Norwegian til Oda 1. januar, og ble med det kastet rett ut til å styre byråkonkurransen fra Odas side.

- Det har vært en fin måte å bli enda bedre kjent med Oda og problemstillingene vi møter. Bare det å jobbe ut diskusjoner med byråene har vært spennende, og det har vært fint å måtte tvinge seg til dette på et tidlig tidspunkt, sier hun.

Med nye folk inn hos både Oda og Pol ser partene frem til forlenget og fornyet samarbeid.

- Hele set-upen er ny. Oda er fortsatt Oda, men man begynner på noe helt nytt med andre briller på og andre strategiske tankeganger, sier Janne Brenda Lysø, kreativ leder i Pol.

- For meg som var med helt i starten av samarbeidet, helt siden det het Kolonial, så er det veldig forskjellige oppgaver vi møter nå. Nå er det god stemning og vi er spente på å komme i gang, fortsetter hun.

Oda velger Pol på nytt: - Det var som å vinne en ny kunde