Fra 14. juni til 14. juli avholdes EM i fotball i Tyskland. Selv om mesterskapet går uten de norske herrene, så står NRK og TV 2 klare for å lage fotballfest for den norske befolkningen. 

- Et fotball-EM i hjertet av Europa, med massevis av tilreisende supportere som vil skape en enorm ramme rundt kampene, er noe vi gleder oss stort til å dele med seerne våre, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

- De store fotballmesterskapene har fortsatt en magisk tiltrekningskraft og samler langt flere enn kjernepublikummet. Og interessen her hjemme er imponerende nok nærmest uavhengig av norsk deltagelse. Vi er ikke med på banen, men vi er definitivt med på festen, fortsetter han.

Komiker er med på TV 2s lag
TV 2 stiller med et rutinert mannskap til mesterskapet. Det er Ingrid Halstensen, Jon Hartvig Børrestad og Jan-Henrik Børslid som vil være programledere for TV 2s EM-sendinger fra studio på Kontraskjæret i Oslo.

Fra kommentatorplass vil Øyvind Alsaker, Morten Langli, Espen Ween og Endre Olav Osnes følge kampene. Med seg har de Jesper Mathisen, Simen Stamsø-Møller og Brede Hangeland som ekspertkommentatorer. Også Solveig Gulbrandsen, Erik Thorstvedt og Yaw Amankwah vil være eksperter under mesterskapet.

I tillegg til sendingene rundt kampene, vil TV 2 avslutte EM-kveldene med magasinet «Alle elsker EM». Her vil programlederne og sidekick Jonis Josef ta temperaturen på det som skjer på og utenfor banen i Tyskland sammen med gjester.

NRK stiller med TikTok-stjerner
Hos NRK er det Ingerid Stenvold og Emil Gukild som vil være programledere i studio hos NRK på Marienlyst. Åge Hareide, Aleksander Schau, Andrine Stolsmo Hegerberg, Kristoffer Løkberg og Tete Lidbom vil utgjøre fotballpanelet.

Les også: NRK dropper folkefesten på Kontraskjæret

Christian Nilssen, Andreas Stabrun Smith og Patrick Rowlands blir NRK sine TV-kommentatorer, mens Carl-Erik Torp blir ekspertkommentatorer sammen med Løkberg og Hareide på de TV-sendte kampene.

Gutta i podkasten «Heia Fotball» kommer til å følge mesterskapet tett med EM-episoder hver morgen i NRK Radio.

NRK lanserer også en helt ny humor-reality i NRK TV i forbindelse med mesterskapet. I «EM i hageleker» vil LL35-programlederne Oliver Bergset og Martin Belgen Isaksen lage hageleker med en ny vri.

Travelt for NRK
TV 2 viser fotball på sine kanaler nærmest gjennom hele året gjennom rettighetene til norsk fotball, La Liga og Champions League. Jansen Hagen lover imidlertid en EM-satsing hvor de skal løfte fotballfesten ytterligere.

Sportsredaktør i NRK, Espen Olsen Langfeldt, forteller at EM bare blir en del av en ellers tettpakket sportssommer for statskanalen.

- Fotball-EM er bare en del av en gedigen og travel sportssommer på NRK med Bislett Games, EM i friidrett, OL i Paris og Paralympics som andre høydepunkter. NRK vil være den store sportsleverandøren denne sommeren, sier Olsen Langfeldt.