Gårsdagens EM-kvalifiseringskamp mellom Norge og Italia ble ikke bare en utfordring for det norske landslaget. Minutter etter kampstart haglet kritikken mot SBS Discoverys nye strømmetjeneste Dplay på TVNorges Facebook-side.

«Man kjøper abonnement på siden deres ens ærend for å få sett fotballkampen - med det resultat at det er helt umulig å få logget inn for å se kampen. Ubrukelig!», er én av mange kommentarer som ble lagt igjen.

Multimediedirektør Bernhard A. Steen vedgår at kampen bød på utfordringer for Dplay.

- Vi opplevde dessverre at enkelte hadde problemer med registrering og innloggingen på Dplay det første kvarteret av kampen i går. Dette beklager vi virkelig. Samtidig er vi glade for at Dplay fungerte feilfritt for de aller fleste brukerne i går, sier han til Kampanje.

- Dplay er fortsatt en nokså ny tjeneste, som vi har opplevd lite problemer med frem til i går kveld. Selv om vi hadde beredskapen klar til EM-sendingen, opplevde vi altså noen problemer som tok litt tid å rette opp. Vi er godt i gang med å gi tilbakemelding til de som ble berørt, og vil selvfølgelig kompensere de som betalte for svarte skjermer.

Han håper fotballfansen ikke lar seg skremme av opplevelsen tirsdag kveld. Samtlige kamper i EM-kvaliken, 268 kamper til sammen, skal sendes på Dplay.

- Problemet ble raskt løst. Det har vært en lærerik opplevelse for oss. Vi håper de som ble rammet kan tilgi denne glippen og bli med oss videre. Vi jobber kontinuerlig med å gjøre Dplay til en så god strømmetjeneste som mulig.