Tidlig i mars bekreftet konsernsjef Tore Stangebye i Dagbladet overfor Kampanje at mediehuset må nedbemanne igjen. Bakgrunnen var kraftig inntektsfall for mediehusets største økonomiske bidragsyter, papiravisen. En måned senere ble det klart at Dagbladet skal kutte 50 årsverk, en tall som ble nedjustert til 48 årsverk noen uker senere. Samtidig ble det kjent at alle ansatte fikk tilbud om sluttpakke, et tilbud som ikke ble mottatt med stor begeistring.

Nå bekrefter mediehussjefen at for få ansatte har søkt om sluttpakke.

- Vi ga et tilbud om å søke sluttpakkerfor å redusere med 48 årsverk. Nå må konstatere at vi per i dag har mottatt 26 søknader som vil bli innvilget. Dermed står igjen med 22 årsverk og derfor ennå ikke i mål med nedbemanningen, sier Stangebye til Kampanje.

- Må forberede styrt nedbemanning
Dermed går det mot oppsigelser i Dagbladet.

- Vi har hatt og har fortsatt en ambisjon om å avslutte prosessen innen 20. juni. Vi må nå forberede styrt nedbemanning. Sånn er det, sier Stangebye til Kampanje.

- Er det små sjanser for å unngå oppsigelser?

- Det er små sjanser for det.

- Tidligere er det blitt sagt at ingen avdelinger vil bli skånet under nedbemanningen. Gjelder det fortsatt?

- Ja, det gjelder fortsatt. Det gjenstår å se hvilke områder som rammes og i hvilket omfang, men i utgangspunket er ingen skånet.

- Mediebransjen får hard medfart
Stangebye mener Dagbladet ikke har noe annet valg enn å fortsette med kutt og nedbemanning.

- Dette har vært kontinuerlig omstillingsprosess helt siden jeg kom til Dagbladet i 2007. Når mediebransjen nasjonalt og internasjonalt får så hard medfart, så blir det mer og mer krevende med slike prosesser. Først og fremst med tanke på hvordan man skal ta vare på produktene og menneskene, sier Stangebye.

Les også: Sinne i Dagbladet: - Svært sterke reaksjoner

Les også: Ingen fete sluttpakker i Dagbladet