NRK-suksessen «Ingen grenser», hvor funksjonshemmede overvinner egne hindringer på tur i villmarka, hadde over 1,2 millioner seere da fjorårets sesong gikk på NRK. Nå har TV 2 tatt over programmet, og seertallet er nede i drøye 300.000.

- Bare ved å skifte kanal fra NRK til TV 2 mister et program nærmest automatisk mange seere. Når de i tillegg legger serien til onsdag kveld – i motsetning til NRK som sendte den i beste sendetid, søndag kveld – er det ikke overraskende at tallene går drastisk ned, sier Morten Wiberg i mediebyrået Carat til Dagbladet.

Han tror også skiftet av programleder, fra Lars Monsen til Odd-Bjørn Hjelmeseth, kan ha hatt betydning. Det tror imidlertid ikke TV 2.

- Vi skulle jo selvfølgelig ønsket at tallene var høyere. Når det er sagt, har NRK en unik seergruppe, som ser på kanalen uansett hva som går. Derfor visste vi at tallene ikke kom til å være like høye hos oss, så det er ikke noe slag i trynet, sier kommunikasjonssjef Bjarne Laastad i TV 2 til Dagbladet.