Rett etter at TV3 var ferdig med premieren på «Charterfeber», var det klart for sesongpremieren på «Asbjørn Brekke-show» på TVNorge og det var med hårfin margin at Asbjørn Brekke i Espen Eckbos skikkelse gikk av med seieren. For der «Charterfeber» samlet snaut 250.000 seere, var det 281.000 som så premieren på «Asbjørn Brekke-show» i går.

- Det er en bra start for en mann som for første gang i livet må klare seg alene, sier TVNorge-sjef, Svein Tore Bergestuen.

Men der «Charterfeber» hadde sin beste sesongpremiere på fire år, gikk det nedover for TVNorge og Asbjørn Brekke. Sammenlignet med premieren ifjor høst var seertallene nærmest halvert. 484.000 seere fikk med seg den samme TVNorge-premieren i fjor.

- Hva tror dere årsaken til det er?

- I fjor lå programmet etter «71° nord» som loset mange seere inn til stua på Abildsø. Nå må Asbjørn klare seg på egen hånd, uten like sterk lead-in. Det kan ha litt å si. Seertallene faller, men seerandelen er likevel bedre enn fjorårssnittet, så det er ingen grunn til å være misfornøyd, sier Bergestuen til Kampanje.

Bergestuen legger også til at Brekke nok var litt ukonsentrert i møte med Carola som i går gjestet showet.

- Dette er absolutt godkjent for Asbjørn. Har var litt ukonsentrert i går siden Carola var gjest, sier Bergestuen.

Seertallene lå også under det som var snittet for fjoråret på programmet Nå setter Bergestuen og TVNorge sin lit til den nye humortirsdagen som styrkes neste uke.

- Vi skal ikke legge skjul på at vi har høye forventinger til Asbjørn Brekke. Neste tirsdag får han nye naboer. «I kveld med Ylvis» har premiere etter «Asbjørn Brekke»-show. Da blir det storslagen humortirsdag på TVNorge, og vi håper at dette kan bidra til at seertallene på Asbjørn Brekke-show drar seg opp mot fjorårssnittet som lå på 340.000, sier han.

TVNorge mener det også er positive ting å spore i tallene. Seerandelen på premieretallene utgjorde en 27,5 prosent i den kommersielle tv-målgruppen, som består av seere fra 15 til 50 år og det var en høyere andel enn fjorårssnittet på 26,3. I totalbefolkningen fikk programmet en seerandel på 18,5 prosent.

- Det er bra i tøff konkurranse med nyheter i de to største kanalene, men til tross for det er faktisk andelen seere høyere i går enn fjorårssnittet, påpeker Bergestuen.

Sterk vekst for «Sinnasnekker’n» og gode tall for Max og Vox bidro imidlertid til at SBS Discovery gjorde likevel sitt til at kanalgruppen SBS Discovery hadde en god dag og var større enn NRK og TV 2-gruppen i målgruppen 15-50.

- «Sinnasnekker’n» fortsetter å vokse og passerte for første gang 200.000 seere i sin nye sendeslot. Både Max og Vox gjorde det bra i går. Dette bidro til at vi igjen knuste NRK og TV 2-gruppen i den kommersielle seermålgruppen. Som samlet tv-gruppe var SBS Discovery over ti prosentpoeng større enn TV 2-gruppen for andre dag på rad. Vi var også ti prosentpoeng større enn NRK på gruppenivå. Vi får håpe det fortsetter sånn, sier Bergestuen.