Det unge teamet bestående av Thale Høy-Petersen (26) og Torny Hesle (25) fra McCann ble fredag kåret til det beste, unge kreative teamet i Europa under Eurobest 2012. Teamet er egentlig noe så utradisjonelt som et tremannsteam der også Ingrid Lea (24) inngår, men Lea måtte bli igjen i Norge siden det ikke var tillatt med flere enn to per team kampen om tittelen Young creatives. Det var McCann som sendte hadde meldt på de tre til konkurransen - de tre er alle nyansatte i McCann og starter for fullt i januar.

- Jeg har smilt så mye helt siden vi vant, at jeg har vondt i hele ansiktet, sier Thale Høy-Petersen i en kommentar. Hun får gledesstrålende støtte av Torny Hesle: - Det føles helt fantastisk.

- Ikke hverdagskost
Hesle forteller at de var fire døgn i Lisboa – hvorav mesteparten av tiden ble tilbragt på hotellrommet med oppgaven de 17 teamene fra 16 land skulle løse.

- Vi fikk en brief for en lokal kunde, og laget et forslag til en kampanje. Etter at alle hadde levert, hadde vi til neste morgen å forberede presentasjonen vår. Etter den siste presentasjonen gikk det en time før juryen kåret en vinner, sier Hesle til Kampanje.

Da prisen ble delt ut fredag kveld, var selvsagt Hesle og Høy-Petersen til stede i salen - og gikk opp for å motta prisen.

- Det var veldig gøy. Det er ikke hverdagskost å få gå opp på scenen i så store konkurranser, så det er kjempestas, sier Hesle.

Sølv i fjor, gull i år
- Hva betyr en pris som dette for et ungt team i starten av karrieren?

- Det betyr mye. Dette er jo en konkurranse hvor unge team kan vise seg frem. Å vinne her, er et kvalitetsstempel som sier at det du gjør, er bra. Og så synes man plutselig. Jeg tror det veldig, veldig bra. Eller nei, det er veldig bra, sier Hesle. Også i fjor deltok det samme teamet i Eurobest-konkurransen, men da som ansatte i Dist. Den gangen endte deltakelsen med en sølvplassering.

At de er tre som jobber sammen i kreativt team, startet tilfeldig på Westerdals

- Vi syntes det fungerte så bra da, og da vi begynte å jobbe ved siden av studiene for å lage mer innhold til mappa, følte vi at vi ikke kunne splitte opp teamet før vi måtte. Vi hadde tro på det selv, også fikk vi det til! Først fikk vi jobb i Dist, og har nå fått jobb i McCann, sier Hesle.

- Det er en idrett
At de har valgt en karrierevei med stadige konkurranser, skjønte de raskt, forteller Hesle.

- Det jeg raskt skjønte, er at reklame er en idrett med stadige konkurranser. Det skaper en driv å hele tiden prøve å skape det beste for kunden. At noen byråer velger å ikke delta i konkurranser er også helt greit. Som ung blir man tatt godt imot. Det er en bransje hvor de eldre og mer etablerte ser verdien av unge og sultne mennesker, sier hun.

- Hva synes du om Trys dominanse i konkurranser som Eurobest?

- Jeg synes det er kjempegøy at et norsk byrå gjør det så bra. På en sånn prisutdeling blir vi stolte over å være norske. Try/Apt er kjempeflinke og jeg bøyer meg i støvet. Det pusher alle andre til å bli bedre, avslutter hun.