Mandagen har skapt store omveltninger i tv-markedet. De siste ukene har TVNorge med «71º nord» og «Heia Tufte» tatt full kontroll i beste sendetid i tv-krigen. Fotballnerdene i høstens store seersuksess «Heia Tufte» ble sett av 810.000 seere sist mandag, mens «71º nord» ble sett av 427.000 seere. Det er sesongrekorder for begge realitykonseptene til TVNorge.

Dette plager TV 2 så mye at kanalen har sett seg nødt til å styrke mandagen sin ytterligere. For noen uker siden kastet TV 2 innpå den svenske dramaserien «Medisinmannen» for å svare på den sterke konkurransen fra TVNorge på mandager. Men Tufte feide «Medisinmannen» av banen.

Nå sender TV 2-sjef Kåre Valebrokk en av sine aller sterkeste soldater inn i mandagskrigen i form programleder Frithjof Wilborn og hans «Vil du bli millionær?». Det betyr samtidig at realityserien «Søppelkongen» er blitt veid og funnet for lett i den tøffe kampen mot TVNorges mandager.

– Det som skjer er at vi setter inn Vill du bli millionær? på mandagskvelden klokke åtte. Vi dobbeltpuncher dermed Vil du bli millionær? både søndag og mandager, sier informasjonssjef Jørund Rasdal Unneland i TV 2 til Kampanje.

Det nye sendetidspunktet til «Søppelkongen» blir torsdager klokken halv elleve etter «Rikets Røst». Programmet får dermed et langt dårligere sendetidspunkt.

– Målet vårt er at Vil du bli millionær? skal løfte andelene våre på mandag. Vi håper programmet skal ta flere seere enn det Søppelkongen har gjort i den slotten, sier Unneland.

Vil du bli millionær? er et sterkt TV 2-kort. Programmet har søndager ligget på mellom 500.000 og 600.000 seere denne sesongen.

– Betyr dette at dere misfornøyd med «Søppelkongen»?

– Vi skulle ønsket at «Søppelkongen» hadde høyere seertall enn det har hatt. Det vi nå håper på med flyttingen er at vi kan putte programmet inn på en sterk torsdag, samtidig med at vi styrker mandagen og har klart å finne en god slott for Søppelkongen. Vi er veldig fornøyd med Søppelkongen og hvordan programmet er blitt mottatt, sier Unneland.

– Er mandagen for TV 2 blitt en problemdag?

– Nei det føler jeg ikke, men det vi ser er at det kunne fungert bedre i «super-primetime». Andelene mandager er ikke dårlige. Endringene vi nå gjør dreier seg først og frem om å øke totaliteten, sier Unneland.

TV 2 tror nå «Vil du bli millionær?» skal klare å hamle opp med «71º nord» i større grad enn «Søppelkongen».

– Ja, det regner jeg med, men hvor mye gjenstår å se. Det er et program som vil ta andeler både fra NRK og TVNorge, sier Unneland.