Først og fremst fungerte samspillet mellom HC Andersen og Tommy Steine meget bra. HC Andersen, mest kjent som radioprater på NRK Petre, hadde rollen som den «korrekte» hoved-programlederen. Han mestret rollen perfekt. Med artige kommentarer og en tydelig og avslappet språkbruk var det ikke vanskelig å få med seg budskapene hans.

Kontrasten er stor til den litt naive, barnslige og ironiske Tommy Steine – kjent som stand up-komiker og skuespiller fra Bot og bedring på TV 2. Han vet hvordan han skal være morsom – og morsom var han. Steine er rett og slett et funn på tv-skjermen. HC og Steine utfylte hverandre perfekt i programleder-rollene. De var avslappet, tilsynelatende spontane og samtidig godt forbedredt.

Og med gjester som Elin Tvedt, statsråd Trond Giske, samt Christian Ingebrigtsen fra boyband-gruppa A1, er det ikke vanskelig å få tak på tv-seerne. Det beste var når en tydelig småforelsket Tommy Steine fikk Elin Tvedt til å lese et dikt han hadde skrevet selv. Hun ble tydelig smigret. Det virket ekte, og Steine fikk dessuten med seg et smellkyss fra Tvedt på slutten. Rett og slett god tv-underholdning.

Innslagene var tydelig inspirert av NRKs Åpen post og Mandagsklubben på TVNorge. Først fikk vi møte Espen Eckbo-kopien Kjetil, som fortalte om sin «irrasjonelle sjalusi». Artig og poengtert. «Z på nytt» fulgte opp med spenstige kommentarer om hendelser fra nyhetsbildet. Pop-poeten, som leste fra A-has låt Cry Wolf, var enkel, men hysterisk artig. For meg var høydepunktet likevel innslaget fra gamlehjemmet. De hadde fått med seg Lars Joakim fra Big Brother i sketsjen. Pluss i margen for det, men det var hovedpersonen «Arild Meum» som var morsom.

Det vitner også om troverdighet når rockegruppa Motorpsycho var programmets muikalske alibi. Endelig slapp vi unna boybandene, tyggegummi-popen og de pene syngedamene vi er så vant med fra slike type programmer i helgene.

Dette er et program som treffer best i aldersgruppen 20 til 35 år, og det er også de kommersielt sett mest spennende tv-seerne. Hvis Senkveld med HC & Tommy fortsetter slik, kan NRK1 få problemer med å fange tv-seerne på fredagkvelden. Dette til tross for at Først & Sist med Fredrik Skavlan og Nytt på nytt dukker opp neste helg.

Hypnoseprogrammet «Hjelp, jeg er hypnotisert!» med hypnotisør Torgrim Holte og programleder Vera Micaelsen var derimot en stor skuffelse. Anita Skorgan (!) som gjest i studio er ikke like spennende som Elin Tvedt. Det manglet bare at Jahn Teigen dukket opp fra kulissene. Et lite gufs fra NRK, dessverre.

Programmet virket noe rotete klippet. Deltakerne gjorde mye rart, men ingenting som var spesielt severdig. Det å se på at noen tror at peanøtter snakker, og være vitne til at folk kommuniserer med en «marsmann» via tolk, virket bare tåpelig og absurd – ikke morsomt.

Før det første tviler jeg veldig på hele hypnose-konseptet, og i tillegg er jeg skeptisk til hvordan programmet er laget. Vi fikk se et 25-minutters program, som sannsynligvis hadde tatt mange timer å ta opp. Hvis dette var det artigste de fikk ut av det, synes jeg produksjonsselskapet Dinamo Live har gjort en svak jobb. Det ble altfor kjedelig. Jeg savnet rett og slett noe fra selve hypnotiserings-prosessen. Du får ikke meg til å tro på at dette er ekte, bare ved at hypnotisør Holte knipser og gestikulerer litt med armene.

Den litt frika Vera Micaelsen var jo grei nok. Hun er blid, uformell og faglig dyktig, men hva gjorde hun egentlig i programmet? Det hadde holdt i massevis med Torgrim Holte. Vi forventet å se massevis av morsomme innslag med folk som dummet seg ut på tv-skjermen, men endte opp med et fredagsintervju med Anita Skorgan. Ikke godt nok, dessverre.]]>