De siste fem årene har Sindre Holme vært kreativ leder i Publicis-byråene Starcom og New Work. Nå har han sagt opp jobben sin til fordel for en tilværelse som helsegründer. Med 1,2 millioner i støtte fra Extrastiftelsen, var tiden inne for å satse, forteller han.

- Motivasjonen for å jobbe med dette er såpass sterk at jeg visste at hvis vi fikk støtte til dette prosjektet, ville jeg gå «all in». Det må man gjøre om man kan lykkes, sier Holme til Kampanje.

- Har personlige erfaringer
Selskapet han har opprettet har fått navnet Tackl. Der skal han utvikle digitale tjenester for barn med angst og skolevegring. Ideen har han ruget på i et par år. Med seg på laget har han forskere fra NTNU og Universitetet i Oslo.

- Skolevegring og angst er mer utbredt enn mange er klar over. Vi tror at mye er uprøvd på dette feltet, og det viser også den tilbakemeldingen vi har fått fra psykologer og miljøterapeuter. Det er mange som ønsker å bidra og et stort behov for å hjelpe disse barna, sier Holme som får kontor i helseinkubatoren Aleap i Forskningsparken i Oslo.

- Hvor kommer inspirasjonen fra?

- Jeg har hatt personlige erfaringer med barn som har slitt med å gå på skolen, og når du er i en sånn situasjon kan du enten synes synd på deg selv eller finne løsninger selv. Det er mye i helsevesenet som er kjempebra, men det er også en viss treghet i systemet. Det kan ta lang tid før man er ferdig utredet, og først da kan man starte behandling. Jeg har lyst til å skape et verktøy man kan begynne å bruke med én gang man får et problem.

Jobber med spillmekanismer
- Hvilken rolle kan teknologi spille her?

- Der tror jeg det er enorme muligheter, særlig med spillmekanismer, som vi ser fungerer veldig godt i mange sammenhenger. Det kan få folk til å slutte å røyke og motivere deg til å endre adferd, og jeg tror det kan fungere innenfor angst.

Foreløpig vil ikke Holme fortelle mer detaljert om hvordan Tackl skal fungere.

- Vi er i en fase hvor vi tester ut og prøver ut forskjellige måter å hjelpe disse barna på, og dette gjør jeg sammen med forskere som er eksperter på angst og skolevegring, behandlere som har førstehåndserfaring med barn med angst, og digitale designere.

- Deilig å forlate byråbransjen
Holme har mer enn ti år bak seg i byråbransjen, og var blant annet i PR-operatørene før han tok turen til Starcom og New Work. Mange kjenner han som en del av trioen bak podkasten «Norske informasjonsrådgivere»

- Hvordan blir det å forlate byråbransjen?

- Det blir litt deilig. Hvis man skal bevilge seg to karrierer i livet bør man kanskje gjøre noe annet når man er 42 år. Det som er gøy med byrå er at det er så omskiftelig. Man jobber med mange forskjellige kunder og får stimulert den dårlige konsentrasjonsevnen sin. Det får man ikke som gründer. Da må du jobbe med én ting over tid, og det tror jeg krever kondis. Det gjenstår å se.

Holme forlater likevel ikke kommunikasjonsbransjen helt. Sammen med sine podkast-makkere skal han fortsette å synse om bransjen.

- Selv om jeg blir stadig mer inkompetent. Jeg kommer også til å jobbe litt frilans underveis.