Konsulentselskapet Knowit har de siste årene holdt god fart oppover. I 2016 omsatte selskapet i Norge for 706 millioner kroner, mot 639 millioner i 2015. Resultat før skatt endte på 70 millioner kroner, mot 50 millioner kroner i 2015, noe som gir en resultatmargin på like under 10 prosent. 

Fjoråret ble rekordår for selskapet med en omsetning på 868,2 millioner kroner. Det er en økning på 20 prosent. Resultatet viste en forbedring på hele 42 prosent fra 2016, og endte på 102,1 millioner kroner. 

- Markedet er fortsatt preget av høy etterspørsel etter våre tjenester, og alle våre tre forretningsområder, Experience, Solutions og Insight, har utviklet seg positivt med økt omsetning og gode marginer, sier Knowits konsernsjef Per Wallentin

Øker på alle linjer
Også for Knowit-konsernet som helhet ble 2017 et rekordår, med en total omsetning på 2.646 millioner kroner - en økning på 12,7 prosent. Resultatet endte på 272,8 millioner som er en vekst på 33,2 prosent sammenlignet med 2016. 

- Den sterke veksten i både resultat og omsetning er først og fremst et resultat av våre ansattes evne til å skape digitale løsninger som gir høy kundeverdi. Evnen til å kombinere ulik kompetanse innen design, kommunikasjon, teknologi og strategi har vært en suksess gjennom hele 2017, sier Wallentin. 

Les også: Knowit Experience vokser kraftig

- Neste fase av digitaliseringen kommer til å handle om samspillet mellom den nye teknologien og mennesket. Her står vi godt rustet til å møte etterspørselen fra våre kunder, fortsetter han. 

Ansetter i stor stil
I løpet av året har Knowit hatt en netto rekruttering på 200 nye medarbeidere, og dermed passer 2.000 ansatte globalt. I Norge økte staben med 51 medarbeidere, som ved årsskiftet var på 525 ansatte. Konsulentselskapet har 14 lokasjoner i Sverige og fem i Norge, samt en i hvert av landene Danmark, Finland, Estland og Tyskland. 

- Det er alle våre fantastiske medarbeidere som har bidratt til enda et vellykket år, og det føles utrolig bra at vi har klart å tiltrekke oss så mange kompetente kolleger. Spesielt flott er at det vi har lykkes å rekruttere betydelig flere kvinner enn tidligere, sier Wallentin. 

Les også: NRKs teknologisjef Thomas Malt til Knowit