Det var på Kampanjes store markedsføringskonferanse «Content Marketing-dagen» at Zalando var i Norge for å snakke om fremtidens nye søketrender, herunder søk relatert til stemmestyring der brukerne i stedet for å skrive heller bruker stemmen til å gjøre søk på internett.

- Vi i Zalando tror både stemmesøk og bildesøk vil vokse fremover og vi jobber i dag med å se hvordan vi kan teste ut dette, sier Alexander Flensburg fra Zalando.

Se videointervju med Zalando og Alexander Flensburg her. 

Flensburg er Senior Content Marketing-sjef i Zalando, en tysk netthandel som på kort tid har blitt et retail-fenomen i Europa. Selskapet har allerede over 20 millioner brukere og regner med 200 millioner er innom nettsidene til Zalando i løpet av en måned. Rundt 70 prosent av trafikken kommer fra mobilen.

Tror på ny søketrend
Nå tror Flensburg at stemmesøk vil være med å løfte kvaliteten på tjenesten og gjøre det enda lettere for brukerne i Zalandos rundt 15 markeder, deriblant Norge. Selskapets mantra er «fri levering og fri retur». 

Nå kan stadig mer av trafikken til Zalando komme fra tale og ikke tekst mot digitale assistenter som Apples Siri, Google Home og Alexa som er den digitale assistenten til Amazon. Flensburg viste på konferansen til at 20 prosent av alle mobilsøk i USA i dag via Google-appen var relatert til stemmestyring. 

Tidligere har digitalbyrået og søkeselskapet iProspect i Dentsu Aegis uttalt til Kampanje at så mye som halvparten av alle verdens søk vil være stemmestyrt i 2020.

Les også: - Vil du være svaret som Siri, Google Home eller Alexa gir deg?

På konferansen som ble arrangert torsdag i forrige uke på Grand Hotel kunne Flensburg fra det tyske netthandleselskapet legge frem tall som viste at feilprosenten på stemmesøkene også har falt betydelig med årene og ligger nå på under fem prosent.  

- Gjort tester med Google
Flensburg kunne videre fortelle at Zalando, som i løpet av de ti årene selskapet har eksistert, allerede har gått i partnerskap med Google Home.

- Vi har gjort noen tester med Google i Tyskland for å se hvordan vi kan implementer stemmesøk i Zalando-produktet, sier Flensburg.

Tall fra den digitale betalingstjenesten DIBS som kom i Norge tidligere i år, viste at det norske ehandelsmarkedet er på over 100 milliarder kroner. Her tar kategorien klær, sko og tilbehør snaue syv milliarder kroner. 

- Tror du brukerne også vil kunne gjennomføre hele betalingstransaksjonen også ved hjelp av stemmen?

- Kanskje en gang i fremtiden. Vi i Zalando er ikke helt der enda, men det vil være en utfordring som vi må se på hvordan vi kan løse, sier Flensburg. 

Zalando leverer klær og mote til kunder i 15 land og på sin ehandelsplattform kan brukerne velge mellom rundt 2.000 forskjellige merkevarer. 

Se også video der Alexander Flensburg gir sine beste markedsføringsråd på området innholdsmarkedsføring.