I dag klokken møtte lederen for Tinius-stiftelsen, Kjersti Løken Stavrum, den nye stjernen på forskerhimmelen; Michal Kosinski.

Kosinski er psykolog og forsker ved Stanford og har på rekordfart blitt det nye store navnet internasjonalt etter å ha utviklet en metode som kan avdekke vanlige folks personlighet ved å studere deres Facebook-likes. Kosinski har det siste halve året måttet svare på spørsmål om lignende metoder kan ha hatt innflytelse på de to største nyhetsbegivenhetene i fjor; Brexit og president valget i USA.

På Nationaltheateret i dag ba Kjersti Løken Stavrum Kosinski forklare oss hvordan vi avslører hvem vi er og hvordan vi sannsynligvis kan påvirkes og spør rett og slett om det var hans metode som førte til at Donald Trump vant valget i USA?

I tillegg kommer også Harald Eia, sosiolog og komiker, for å være med i samtalen. Eia jobber i dag med podkasten «Sånn er du» produsert av hans eget podkastselskap Big Five.

Se sendingen i sin helhet her:

Sendingen produseres av Hegnar TV for Kampanje.com.