Natt til onsdag la verdens største nettsamfunn frem sine regnskapstall for fjerde kvartal 2016 og de viste at Facebook fikk et overskudd på 3,6 milliarder dollar, opp fra 1,6 milliard dollar i samme kvartal 2015.

Omsetningen endte på 8,8 milliarder dollar, opp fra 5,6 milliarder dollar i fjerde kvartal 2015. Dermed slo Facebook børsanalytikernes forventninger, som trodde på en omsetning på 8,5 milliarder dollar. Omsetningsveksten var på mer enn 50 prosent.

Investor og tidligere gründer av reklameselskapet iProspect, Magne Uppman, er imponert etter å ha sett på tallene.

- Facebook imponerer og overleverer på alle områder. Veksttakten på brukersiden går noe ned fra forrige kvartal, men de slår prognosene med god margin og veksten i seg selv er en prestasjon med den brukermassen de allerede har, sier Uppman som i dag leder investeringsfondet Snö Ventures.

Tidligere byråleder:

Magne Uppman er tidligere byråleder i iProspect, og har bakgrunn fra Finn og Schibsted Classifieds. Nå satser han pengene han fikk for salget av iProspect på å bygge opp nye selskaper.

I kvartalstallene til Facebook som ble lagt fram onsdag ettermiddag norsk tid, heter det at antall brukere har økt med 17 prosent, til 1,86 milliarder personer. Selskapet nærmer seg dermed to milliarder brukere med stormskritt.

- Det mest utslagsgivende er likevel at de øker inntektene per bruker med 29 prosent fra året før og hele 20 prosent bare fra tredje til fjerde kvartal i 2016. Det viser at annonsørene i stadig større grad flokker seg rundt Facebook som annonsekanal. I tillegg er Facebook verdensmestre på tuning av innhold og annonser uten at det går på bekostning av brukeropplevelsen. En økning som dette i verdien per bruker gjør store utslag på bunnlinjen. Og det er klart, når Facebook med sine nå 1,86 milliarder månedlige brukere er best i verden på dette, så gir det en enorm effekt, sier Uppmann.

Ifølge kvartalstallene genererte Facebook nesten tjue dollar per bruker i USA og Canada siste kvartal - opp fra 13,7 dollar per bruker kvartalet før. Det er tilbudet av de nye videoannonsene som er årsakene til det.

- Det er fortsatt enorme muligheter innen video og ikke minst VR, som er et område de bygger en sterk posisjon innenfor. Forskjellene i inntekten per bruker i Nord-Amerika versus andre markeder, viser også at potensialet er stort. I USA og Canada tjener de 19,81 dollar per bruker i kvartalet, mot 5,98 i Europa, sier Uppman.

Selskapets aksjekurs steg med 2,5 prosent etter at tallene ble lagt frem.

- Vårt selskap gjorde det bra i 2016, men vi har fortsatt mye arbeid som gjenstår for å knytte folk tettere sammen, sier Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg.

Selskapet har imidlertid fått en del kritikk den siste tiden blant annet knyttet til spredningen av falske nyheter.

- Facebook-toget har en hastighet som i liten grad lar seg påvirke av utfordringer som falske nyheter, kritikk mot målemetoder og tøffere konkurranse om tenåringsbrukerne, blant annet fra Snapchat. Et av de mest sentrale tallene vi ser på i rapporten, er forholdet mellom månedlige og daglige brukere. Dette sier noe om plattformens evne til å holde på brukerne. Dette forholdstallet er helt stabilt i forhold til de tre forrige kvartalene, og viser at brukerne er like lojale som før, sier Uppman.