Aller Media blir den første store nordiske publisisten som går inn på Google Accelerated Mobile Pages, eller AMP, som er søkegigantens svar på Facebook Instant Articles. Det får Kampanje bekreftet i dag.

Ifølge Google viser undersøkelser at 53 prosent forlater en nettside dersom ikke innholdet laster etter 4-5 sekunder. Google AMP skal løse dette ved å strippe html-koden for alle elementer som får nettsider til å laste tregere. Det skal gi 85 prosent raskere nedlastingstid enn vanlige nettsider.

Nettsteder som ligger på Googles mobilplattform er markert med et lite lyn-symbol på søkeresultatene.

Les mer: Nå kommer Google med sitt svar på Instant Articles

Google-sjef: - Snakker med mange
Toppsjef i Google Norge, Jan Grønbech, er glad for å ha fått Aller med på laget.

- Det er en helt naturlig utvikling. Aller ønsker at deres lesere skal få den beste opplevelsen også på mobil. Accelerated Mobile Pages gjør at brukerne skal få mye raskere tilgang på mobile nettsider, og sånn sett er dette et veldig stort steg i riktig retning, for både sluttbrukeren og Aller, sier Grønbech til Kampanje.

- Betyr det at Aller sine nettsteder blir prioritert på Google-søk?

- Dårlige mobile nettsider har vanskeligheter med å komme høyt opp på Google-søk. Raske og gode mobilsider er en fordel for Aller, men jeg kan ikke si noe helt konkret om Allers mobiltrafikk.

- Men blir de prioritert i kraft av å være på Google AMP?

- Det hjelper å ha gode mobilsider.

Nå håper Google-sjefen at også andre norske mediehus skal følge etter.

- Vi snakker med mange, sier han.

Les mer: Schibsted hopper ikke på Googles nye superprodukt

Følger Google tett
Aller har fra før et tett samarbeid med Google. Mediehuset var det første som gikk inn i Googles håndsutrekning til europeiske mediehus, Googles Digital News Initiative (DNI). De har også fått støtte fra Google til å drive nye journalistiske utviklingsprosjekter.

Les mer: Google gir 18 millioner til norske medier

Aller og Dagbladet har også valgt å inngå et tett samarbeid med Google om det programmatiske reklamesalget, og har valgt samme side som den amerikanske mediegiganten i spillet om de nye programmatiske teknologiplattformene, der Schibsted forsøker å bygge opp et norsk motsvar.

Kampanje har bedt om en kommentar fra Aller Media.