Det norske teknologiselskapet Shortcut kjøper det svenske appselskapet Dynamo fra Combined Excellence. Dynamo lager apper for kunder som Oriflame, Spotify, SVT, H&M, Voi og Klarna.

- Da vi startet Shortcut i Sverige visste vi at vi ville måtte betjene noen av de mest krevende kundene i verden, og at vi sto overfor svært sterke konkurrenter i dette markedet. Sverige har industriselskaper med global tilstedeværelse, og er også utspring for noen av de største appene i verden, sier gründer og konsernsjef i Shortcut, Marius Mathiesen.

- Gjort en god handel
Dynamo har et team på 25 spesialister på design og utvikling av apper i Stockholm og etter oppkjøpet vil Shortcut teller over 150 ansatte og ville etter oppkjøpet hatt en omsetning på 138,5 millioner i 2020 om en slår tallene til de to selskapene samen. 

- Hvor mye har dere betalt? 

- Når det gjelder pris har vi blitt enig med selger om å ikke gå ut med det. Prisingen av konsulentselskaper er jo ganske godt standardisert og dermed enkelt å gjette, men i Dynamos tilfelle er det et stykke arbeid som skal gjøres for å skape en virkelig lønnsom forretning med det potensialet de har. Dette er gjenspeilet i prisen, og vi føler oss trygge på at vi har gjort en god handel, sier Mathiesen. 

Shortcut åpnet sitt første kontor utenfor Oslo i Bergen i 2019, og åpnet senere samme år kontor i København. I dag har de også kontorer i Stockholm og Bucuresti og blir ifølge pressemeldingen det største appselskapet fra Norden.

- En pioner innenfor digital bærekraft
Gründer og konsernsjef i Shortcut, Marius Mathiesen er imponert over hva Dynamo har oppnådd i det svenske markedet og mener at de er en pioner innenfor digital bærekraft.

. I tillegg til det ryktet Dynamo har i markedet er de også en pioner innenfor digital bærekraft, et tema som blit stadig viktigere både våre ansatte og kunder, sier Mathiesen.

Administrerende direktør i Shortcut Sverige, Gabriel Sabadin, forlot en lederstillingen i helse-appen Lifesum for å starte Shortcut i Sverige. Han gleder seg til fremtiden og trekker frem deres raske vekst av ansatte i Stockholm.

- Vi startet Shortcut i Sverige som et team av entreprenører for bare to måneder siden, og har allerede bygget et team på ti ansatte i Stockholm som jobber med flere apper som vil bli lansert i markedet i løpet av de kommende ukene. Vi har kjent til Dynamo siden før vi startet, og har hørt mye godt både om teamet og om appene de lager. Men når alt kommer til alt handler denne bransjen om mennesker. Vi gleder oss til å bruke ukene som kommer til å bli kjent med våre nye kolleger, å lære fra dem og å introdusere dem for resten av Shortcut, sier Sabadin.

Dynamo ble etablert i 2009, og fokuserer på design og utvikling av mobilapplikasjoner. De har 25 ansatte i Stockholm, og er ansett som et av de sterkeste fagmiljøene for apputvikling i Sverige. I 2020 hadde de en omsetning på 31,5 millioner svenske kroner.