Nova Consulting Group (Nova), et nisjefokusert norsk IT-konsulentselskap, har inngått partnerskap med Explore Equity (Explore) ved at Explore blir minoritetsaksjonær i Nova. Ifølge Finansavisen er det likevel snakk om en investering på flere hundre millioner kroner for tett opp mot halvparten av aksjene.

De ansatte vil fortsette å eie majoriteten av aksjene i Nova.  I Nova ligger selskaper som Epinova, Novanet, Northern Beat, Point Taken, Nova Care, Nova View og Novalab.

- Gjennom Explore får vi en partner som kan støtte Nova i den videre utviklingen. Explore forsto raskt styrken i vår unike forretningsmodell og anerkjente denne som fundamentet for fremtiden. Samtidig styrker Explore-teamet Nova med komplementær kompetanse på flere områder. Jeg er overbevist om at partnerskapet med Explore er til det beste for våre ansatte og kunder, og ser frem til å jobbe med Explore, sier Geir Allan Hove, daglig leder i Nova i en melding.

Nova jobber med å støtte sine kunder innen digitalisering av forretningskritiske systemer og løsninger. Tjenestetilbudet inkluderer strategisk rådgivning, brukeropplevelse, systemutvikling, samhandling og vedlikehold, levert av spissede kompetansemiljøer. Selskapet ble grunnlagt i 2007, og er i dag rundt 200 ansatte i Norge og Sverige.

De siste syv årene har Nova hatt en sterk utvikling med over 20 prosent årlig vekst. Selskapet omsatte i 2019 for 337 millioner og fikk et driftsresultat før skatt på 51 millioner kroner.

Sammen med Explore vil Nova fortsette utviklingen av selskapet gjennom ytterligere styrket talentmodell, videreutvikling av eksisterende tjenester, og etablering av nye tjenesteområder og kontorer.

- Vi er imponert over Novas forretningsmodell og prioriteringer, alltid talent og kunde først. Nova eksemplifiserer partnerskapene vi søker: unik forretningsmodell, de ansatte i sentrum, og fokus på å løse reelle kundeproblemer. Vi ser frem til å samarbeide med gründerne og de ansatte i Nova de kommende årene, sier Simen Vier Simensen, partner i Explore.

Kjøpet av Nova er fondets tredje investering etter at teamet til den tidligere McKinsey-toppen, Vier Simensen, har inngått partnerskap med både regnskapsselskapet Viewledger og design- og kommunikasjonsselskapet Face2Face.