I 12-tiden i dag gikk nye Fortnite på lufta etter nesten 40 timer med svarte skjermer. Det var nok til å skape en bølge av spekulasjoner og rykter om spillets fremtid. Spilljournalist i Gamer.no, Andreas Klebo-Espe, mente Epic Games sin strategi har vært «nøye kalkulert, svært vellykket og studioet har fått det akkurat som det ville».

Les mer: Fortnite tilbake i ny drakt: - Nøye kalkulert og svært vellykket, sier spilljournalist

Nye Fortnite, kalles kapittel to og inneholder et helt nytt kart. Du kan fiske, svømme og kjøre båt i den nye versjonen av spillet. Lobbyen i spillet er også ny, men butikken inneholder kun et nytt «skinn», altså en ny karakter spillere kan kjøpe.

16-årige Emil Berqquist Pedersen ble verdenskjent da han i sommer vant VM i Fortnite. Sammen med sin daværende duo-partner vant de to hovedpremien i Fortnite World Cup i New York og innkasserte en sum på tre millioner dollar. 

- Ble ganske irritert
I de nærmere 40 timene Fortnite var nede var det ingen som visste når spillet ville vende tilbake. Bergguist Pedersen reagerer på manglende informasjon.

- Jeg ble ganske irritert på grunn av nedetiden, jeg trodde ikke den skulle vare i nesten to dager. Epic Games ga oss ingen informasjon, de stengte oss bare ute. Dette er jo på mange måter jobben min. Det hadde jo vært litt rart om en voksen gikk på jobb og ikke fikk vite om han hadde noe jobb å gå til i morgen, sier Berqquist Pedersen til Kampanje.

- En vanvittig kul oppdatering
Berqquist Pedersen forteller til Kampanje at han har sittet og ventet på den nye oppdateringen i nesten to dager. Heldigvis ventet han ikke forgjeves.

- Førsteinntrykket etter at oppdateringen endelig er ute er WOW! Jeg har spilt den nye oppdateringen siden den kom ut, og jeg tror dette blir en vanvittig kul oppdatering, forteller verdensmesteren opprømt.

- Fortnite har helt nytt kart med nye byer å utforske. Når man spiller første gangen så ser man ikke navnet på noen av byene, det er bare spørsmålstegn over byene. Man må derfor besøke stedene for å utforske og «låse» de opp, noe som er veldig kult, fortsetter han.

Berqquist Pedersen forteller om et annet aspekt ved den nye oppdateringen, nemlig måten man oppgraderer Battle Pass-nivået. Dette gjør man ved å fullføre ulike utfordringer, som for eksempel ved å fange fisk fra en brygge eller tjene medaljer i spillet ved å søke i kister og eliminere spillere.

- En følelse av at spillet er helt nytt
Verdensmesteren forteller om nye funksjoner i spillet som han sier gir en «følelse av at spillet er helt nytt».

- Man kan svømme i elver, kjøre båt, bære lagkameratene sine i sikkerhet hvis de blir slått ut, og oppgradere våpnene sine på en oppgraderingsbenk ved å bruke materialene sine. Man kan også gjemme seg i høystakker og søppeldunker. Det blir spennende å se hvilke strategier spillerne bruker, sier Berqquist Pedersen.

Berqquist Pedersen forteller at også solo, duo og squad-spillelistene nå er tilbake. Alt er med andre ord duket for at verdensmesteren kan forberede seg på neste turnering. 

- Jeg gleder meg veldig til å begynne å trene mot squad turneringen som begynner om ikke alt for lenge. Denne oppdateringen føles fersk og ny, samtidig som man kjenner igjen Fortnite som det spillet det er! Jeg gleder meg til å spille enda mer og lære meg de nye oppdateringene og måten å benytte de på, avslutter Berqquist Pedersen.