Facebook, Twitter og Google møter onsdag til høring i Senatets etterretningskomité i forbindelse med anklager om russisk innblanding i presidentvalget i 2016.

Høringene er del av Kongressens gransking av Russlands innblanding i presidentvalgkampen i 2016, og teknologigigantene må svare på anklager om at Russland blandet seg inn i valget gjennom sosiale medier.

- Fullstendig uakseptabelt
Facebook-topp Sheryl Sandberg er forventet å innrømme at Facebook opptrådte feil i forbindelse med innblandingen.

– Vi var for trege til å oppdage dette og vi reagerte for tregt. Det tar vi på vår kappe. Denne innblandingen var fullstendig uakseptabel. Den bryter med selskapets verdier og dette landet som vi elsker, sier Sandberg i sin forhåndsskrevne vitnesbyrd.

Twitter får masiv kritikk
Twitter-sjef Jack Dorsey skal også vitne i en separat høring i energi- og handelskomiteen i Representantenes hus. Der må han svare på spørsmål om Twitters innholdsovervåking.

Twitter har fått massiv kritikk fra konservative kretser, inkludert president Donald Trump, som anklager selskapet for å være partiske og for å forsøke å stilne folk på høyresiden.

Ingen Google-topper møter onsdag, men sender isteden en høytstående advokat for å representere søkemotorgiganten, noe de har blitt kritisert for.