Et av verdens største telekomselskaper, AT&T, gjør på ny et oppkjøp innen for medier og annonseteknologi. Selskapet bruker opp mot to milliarder dollar på å kjøpe den programmatiske annonseteknologien og plattformen Appnexus, skriver Techcrunch.

Dermed fortsetter de tradisjonelle telekomselskapene å knytte seg sterkere til medier- og annonseverden for på den måte sikre sine posisjoner i kampen mot de store teknologigigantene Facebook og Google.

Appnexus er en konkurrerende plattform innenfor det programmatiske markedet i kamp med blant annet Google og Facebooks annonseløsninger. Det er ventet at handelen gjennomføres i løpet av tredje kvartal 2018.

- Annonseteknologi-selskaper binder sammen analyse i sanntid og teknologi med vårt premium tv- og videoinnhold. Så da gikk vi ut og fant den sterkeste aktøren på markedet, sier Brian Lesser, administrerende direktør i AT&T.

Nyheten kommer kun uker etter at AT&T  kjøpte et av verdens største mediekonsern, Time Warner, for svimlende 85 milliarder dollar.

Les også: Dommer sier ja til AT&Ts oppkjøp av Time Warner

En rekke publisister deriblant Schibsted benytter seg av AppNexus-teknologien I det digitale reklamemarkedet.

Les også: Schibsted skryter av «null hull» på egen reklamebørs

Ifølge Appnexus benytter rundt 34.000 publisister og 177.000 merkevarer seg av den programmatiske annonsebørsen.

- Innovasjon er selve kjernen AT&T og Appnexus og vi får nå en spennende mulighet til å være med å forme fremtidens annonsering på sammen, sier Brian O’Kelley, administrerende direktør i AppNexus i en melding.

Les også: AppNexus tar et oppgjør med mediebyråene

Med mediekonsernet Time Warner og nå ny annonseteknologi på toppen er det liten tvil om at selskapet vil ytterligere forsøke å tjene penger på innholdet som konsumeres i AT&T distribusjonskanaler og mobilnett.

Tidligere har selskaper som Verizon kjøpt AOL og Yahoo, mens Telenor her hjemme kjøpte annonseteknologien Tapad.

En annen amerikansk distribusjonskjempe, Comcast, har også lenge beveget seg over i medie- og innholdsverden.

Les også: Comcast kaster seg inn i budkrig mot Disney om Fox-oppkjøp