Fra og med fredag stanser Schibsted alle kampanjer som er kjøpt via Googles annonsesystemer i Sverige. Det skriver Resumé. Bakgrunnen er den nye GDPR-lovgivningen, som trer i kraft i Sverige på fredag, og uenigheten mellom Schibsted og Google rundt tolkningen av personvernreglene. Unntaket er kampanjer som er kjøpt en tid i forveien, som gis dispensasjon frem til 30. juni.

Uenigheten mellom Google og Schibsted strekker seg også til Norge. Schibsteds advokater har falt ned på en tolkning og et prinsipp om «legitim interesse» - der anvendelse av data brukes for å finansiere journalistikk. Dette prinsippet kolliderer med Googles tilnærming til GDPR som krever et aktivt samtykke fra brukerne.

Her hjemme har innføringen av GDPR blitt utsatt, og annonsedirektør Per Håkon Schibsted har tidligere sagt til Kampanje at han håper på en Google-løsning.

- Vi har hatt og har dialog med Google. Vi føler oss nå sikre på at vi i månedene fremover og gjennom høsten finner frem til løsninger mellom våre annonseplattformer slik at økosystemet for programmatisk annonsering fungerer uten for store endringer. Noen tilpasninger vil det nok være behov for, men dette er mer eller mindre hverdagen slik jeg ser det, sier han.

Les mer: Ny utsettelse av GDPR i Norge – Schibsted-topp tror på Google-løsning