I mars skal prisen Female Entrepreneur deles ut i Trondheim, og i dag ble det kjent at det er de tre kvinnene Marianne Haugland Hindsgaul, Siv Hilde Houmb og Nuria Espallargas som kjemper om prisen – som er på en halv million kroner.

- Årets finalister har utviklet teknologiske løsninger som svarer på et markeds- eller samfunnsbehov. Dette er gründere som kan skape nye arbeidsplasser, konkurrere internasjonalt, og gjøre Norge bedre rustet til å møte den teknologiske revolusjonen vi står overfor, sier Pål T. Næss, direktør for gründere og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge.

54 gründere fra hele landet har søkt om å bli Female Entrepreneur 2017, som i år er rettet mot teknologi. Prisen er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartmentet og Innovasjon Norge. Tanken er at prisen skal hedre kvinnelige entreprenører som satser å tech, tenker globalt og er gode rollemodeller.

Marianne Haugland Hindsgaul startet Bubbly Group AS, og er en plattform som gjør det mulig for butikker å hente inn sanntidsdata og tilbakemeldinger fra kunder i butikken.

Siv Hilde Houmb har startet Secure-NOK AS, som er en programvare som oppdager og forhindrer cyberangrep på kritisk infrastruktur. Bedriften har i dag kontor i Hamar og i Houston.

Tredje finalist er kjemikeren Nuria Espallargas som har funnet opp en metode som omdanner et av verdens hardeste materialer til et pulver som kan brukes til å legge slitesterkt, lettere og mer miljøvennlig belegg på overflater, blant annet i maskineri som brukes i flyindustrien. Hennes startup heter Seram Coatings AS og holder til i Trondheim.

Prisutdelingen er en del av det offisielle programmet på innovasjonskonferansen Technoport Conference. Vinneren må bruke prispengene til videreutvikling av selskapet, og får enten en profesjonell mentor eller et akseleratorprogram. Prisen het tidligere Årets gründerkvinne.

For å søke om å være med i kampen om risen må bedriften representere en nyskapende forretningsidé eller verdikjede med internasjonalt vekstpotensial. For å vinne skal gründeren kunne vise til høy gjennomføringsevne, ambisjoner og være en rollemodell som evner å inspirere flere kvinner til å satse på teknologiske vekstbedrifter.