Tv-tilbydere har lenge lovet å avslutte det tvungede koblingssalget av tv- og internettpakker. I dag var Telenor klare til å presentere sitt tilbud til kunder som kun ønsker én av delene, og ikke minst hvordan de skal lokke kundene til å fortsatt velge begge.

Telenors bredbånd- og tv-sjef, Birgit Bjørnsen, var på plass for å forteller mer om hvilke trender de ser er på vei og hvilke nyheter de har for sine 500.000 kabel-tv-kunder.

- Vi må bevege oss fra å vise lineær-tv der man zapper mellom kanaler til å snakke om innholdet på en mer relevant måte, sa hun på presentasjonen.

Inngår NRK- og Netflix-samarbeid
Telenor lanserer nå en ny T-We-portal. I stedet for å vise kanallisten, skal den nye portalen sette innhold i fokus, med alt fra ukesarkiv, serier og innhold, og barneinnhold.

Telenor lanserer også en ny app der man kan ta med seg det aller meste av innhold hvor man vil, med noen få unntak, der rettighetsavtaler setter en stopper for at man tar meg seg innholdet ut av huset.

NRKs strømmetjenester er også nye i T-We-portalen og i appen. Telenor har også signert en avtale med Netflix, sånn at deres innhold også er på Telenors portal.

- Mer lønnsomt å kjøpe pakke
Kunder som skulle ønske å kutte tv-pakken må forberede seg på å betale mer for internettilgang.

- Vi ønsker selvfølgelig at kundene våre skal kunne velge, enten bare tv, bredbånd eller en pakke, og det skal selvfølgelig være mer lønnsomt å kjøpe pakke, sier Bjørnsen.

Tv- og bredbåndspakken vil koste fra 868 kroner. Tv-pakken alene vil koste fra 439 kroner og bredbånd alene vil koste fra 579 kroner.

De som i dag har tv- og bredbåndspakke og velger å kutte tv-pakken, vil få et nettilgangstillegg på 150 kroner.

Slår sammen selskap
Telenors kabel-tv-virksomhet slo av kraftig på resultatet i 2015. Sammenlignet med tallene fra 2014 falt driftsoverskuddet med 184 millioner kroner.

Canal Digital Kabel-TV opphørte i 2016 som selskap slik at årsrapporten for 2015 er siste mulighet til å få innsyn i hvor mye Telenor tjener på kabel-tv-virksomheten. Fra og med første januar i år ble selskapet fusjonert inn i Telenor Norge.

Les også: Slår av 200 millioner på Canal Digital-resultatet