Navn: André Gidoin

Alder: 34 år

Stilling: Kreativ leder

- Hvor går årets ferie?  

- Jeg har en italiensk samboer så ferien ble lagt til Italia for å henge med nonno e la nonna, som var veldig koselig. 

- Du har nylig blitt kreativ direktør i Nord DDB. I saken vi publiserte i går ble det nevnt at du har brukt to år på å forstå den norske bransjen etter ti år internasjonalt. Hva har du lært? Og hva skiller den norske bransjen fra den internasjonale? 

- For det meste har jeg lært ting de fleste som har jobbet en stund i Norge allerede vet veldig godt, som for eksempel at Norge er et unikt land med svært få innbyggere. Så antallet folk man snakker til blir mye mindre og at man derfor må ta i bruk andre type strategier for å lage reklame. Det er vanskelig å lage kommunikasjon som engasjerer og er distinkt fordi nesten alle merkevarer må snakke til «hele Norge» for at de skal selge nok produkter eller tjenester. Og det er kanskje der skoen trykker aller hardest for mange norske merkevarer - at alle ønsker være distinkte, men har vansker for å stå ut for mye i fare for å utelukke noen.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?  

- Jeg tar med meg en pilot, en båtfører og en tolk så drar vi et sted som er veldig vanskelig å komme seg til og spiser mat vi aldri har prøvd før.

- Hva er du god og hva er du dårlig til?  

- Jeg er god til å spise sterk mat og dårlig til å dele den med andre.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?  

- Premiumkontoen på kampanje.com! Neida! Men det er ikke å legge skjul på at alt av abonnementstjenester man har for tiden utgjør en stor samlet utgift.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?  

- Når en plattform blir så stor at det er vanskelig for merkevarer å bruke og kontrollere sitt eget innhold er det absolutt riktig å revurdere sin egen tilstedeværelse der.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?  

- Det er så mange grunner som er viktigere enn den jeg tar opp her, men for å nevne et så er det at det føles feil for en merkevare som Tusenfryd. Hvorfor skal et sted som eksisterer for å underholde folk, skape gode minner, og samle venner og familie rundt noe gøy skape en tjeneste som fokuserer på at man skal bruke minst mulig tid der? Prøv heller å gjøre det mindre kjedelig å stå i kø på en eller annen måte, eller lag flere attraksjoner så man har flere ting å velge mellom enn den ene rå berg-og-dal-banen. De tjener helt sikkert mer penger på det i lengden enn å få folk flest til å føle enda mer på hvordan de rike får enda flere fordeler i livet.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?  

- Alt offentlige personer gjør er ikke av offentlig interesse. De er også privatpersoner, så nei, det syns jeg ikke de må akseptere fult ut.

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt? 

- Saudi Arabia bruker ufattelige summer på PR, men må nok bruke enda mer.

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste? 

- Kanskje jeg ville kommet med en påminnelse til alle politikerne om at de faktisk jobber for andres velvære og ikke sin egen fremtidige karriere. Ta de valgene som gjør at flest mulig får det bedre, at miljøet vi lever i får det bedre og at planeten vår får det bedre.