Innholdsmarkedsføringsbyrået Spoon legger frem sine resultater for fjoråret og de viser at selskapet øker omsetningen med nesten 20 millioner kroner til hele 74 millioner.

- Vi er skikkelig stolte av at vi både har solid vekst, positivt resultat, lav turnover og ryddige arbeidsforhold, sier byråleder Siv Tonje Solfjeld til Kampanje.

Hun kaster seg dermed inn i debatten som rullet og gikk på Kampanje rett etter årsskifte om slitne byråfolk og arbeidsgivere som driver rovdrift på medarbeiderne sine og understreker at nettopp «arbeidsmiljø er ekstra viktig for kommunikasjonsbyrået Spoon»

- Vi er overbevist om at det er bra for business å ta godt vare på folkene våre. Vi tror også det er en av grunnene til at vi har svært lav turnover hos oss, sier hun. 

Les også:  Tar et oppgjør med «rovdrift» på byråfolk: - Savner stemmer fra de største byråene

Solfjeld kan videre fortelle at Spoons ansatte siden høsten 2020 har hatt tariffavtale gjennom HK som gir ansatte rett til avspasering, overtidstillegg, full lønn under sykdom og lønnet permisjon.

- Det er en kjent problemstilling i vår bransje at vi strekker oss langt for å nå deadlines og imøtekomme kundenes behov. Det gjelder også hos oss, særlig i forbindelse med pitsjer og anbudsarbeid, men da er det under ordnede forhold, sier hun.

Resultatet følger ikke etter
Men selv om veksten i omsetning er sterk, henger ikke resultatene helt med. Overskuddet på driften falt fra 6,3 millioner kroner i 2020 til fjorårets 5,4 millioner.  

- Vi har ikke bransjens høyeste marginer, men vi er stolte av at vi klarer solid vekst og positivt resultat samtidig som vi har gode arbeidsforhold med tariffavtale og lite overtid, forteller byråleder Solfjeld.

- Lønnsomheten og resultatet faller til tross for kraftig vekst i omsetning. Hva skyldes det?

- Vi har investert i egne ansatte med 15 nyansatte i 2021 og vi oppgraderte vårt in-house tilbud på digitale konferanser og events med både kompetanseheving, oppgradering av studio og mye nytt utstyr. Vi bygget også et splitter nytt podkast-studio med proft utstyr, mulighet for filming og plass til flere gjester, sier hun.

Les også: Spoon gjenåpner Tromsø-kontor: - Ser store muligheter i en spennende region

Øker antall ansatte
Spoon vokste fra 28 medarbeidere i regnskapsåret 2020 til hele 41 i fjor og  så langt i 2022 har byrået allerede ansatt seks nye. Byrålederen peker på nettopp rekruttering som årsaken til den store omsetningsveksten.

- Vi har satset hardt på å få tak i enda flere flinke folk, en investering vi er helt sikre på vil betale seg de neste årene. Vi har bygget opp en veldig god kompetansemiks i Spoon nå og mener vi har akkurat det vi trenger for å levere skyhøyt nivå på kundenes ønsker og behov også fremover, sier hun.

- Det var en kraftig vekst i omsetning fra 2020 til 2021. Hvordan ser det ut i år, kommer denne veksten til å fortsette i samme tempo?

- Omsetningen ligger godt over budsjett så langt i år også, men vi skilte ut Trickle som eget byrå fra februar og omsetningen totalt sett i Spoon i 2022 vil nok uansett gå noe ned sammenliknet med fjoråret, sier hun.

Les også: Helene ble byråleder i en alder av 25: - Ingenting ekstraordinært ved meg

Her kan du se alle tallene til Spoon for regnskapsåret 2021. Alle tall i MNOK. 

Spoon Agency 2021 2020 Endring i %
Omsetning 74,0 54,5 + 36
Byråinntekt 47,5 39,2 + 21
Driftsresultat 5,4 6,3 - 14
Resultat før skatt 5,5 6,4 - 14