Hvert år gjennomfører Regi en bransje- og kundeundersøkelse i både Sverige, Norge og Finland. Dette innebærer at vi henter svar fra ulike kilder. Delvis fra byråenes egne kundelister, som deretter samles og aggregeres, og delvis fra egne lister. Det er altså ikke sant at undersøkelsen utelukkende er basert på svar med kundelister som underlag. Vi sørger også for at hver kunde som svarer har hatt et kundeforhold gjennom kontrollspørsmål. Vår ambisjon er å lage en så god bransje- og kundeundersøkelser som mulig.

Les også: - Dentsu Aegis har valgt å trekke alle sine byråer fra Årets Byrå

Dette utgjør også en stor forskjell sammenlignet med Byråprofil, som utelukkende er en omdømmeundersøkelse. Der kan altså kjøpere av kommunikasjonstjenester vurdere byråer som man bare kjenner til, men der det faktisk ikke eksisterer et reelt kundeforhold.

Vi har også mottatt svar og vurderinger på Dentsu-byråene, nettopp ved å ta i bruk en rekke ulike utvalg. Vi har imidlertid ikke fått et tilstrekkelig grunnlag for at disse byråene kan inkluderes i den endelige rangeringen.

Hva Pelle Stensson mener med at de som kjøper undersøkelsen i ettertid blir får en bedre oppfølging i selve informasjonshåndteqingen, så skjønner vi ikke helt hva han her ute etter her i form av spekulasjoner. Det må han gjerne utdype, så svarer vi gjerne på det.

Til slutt så er det alltid  bra med konkurranse og det er selvsagt trist at Dentsu, gjennom å ikke delta fullt ut i undersøkelsen, selv bidrar til å forvrenge den.