Felleskjøpet Agri har valgt Mindshare som sitt nye mediebyrå. Dermed avslutter Felleskjøpet en større prosess der både medie-, reklame- og PR-kontoen har vært i spill.

På mediebyråsiden har Felleskjøpet tidligere jobbet med flere byråer, med Starcom som den største.

- En av våre viktigste oppgaver fremover blir å øke kunnskapen om Felleskjøpet, slik at flere kunder finner veien til oss og får ta del i bondens kunnskap. Mindshare imponerte oss i anskaffelsesprosessen, og vil være en god og viktig partner i den jobben vi står ovenfor, sier direktør for kommunikasjon og marked Gro Tvedt Anderssen i Felleskjøpet Agri.

I Mindshare er de selvfølgelig begeistret over å ha fått jobben.

- Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt, sier kommersiell direktør i Mindshare, Per Toset.

- Felleskjøpet er en viktig samfunnsaktør og en sentral brikke i landbruket. Med over 120 års erfaring fra norsk landbruk besitter de en stor fagkompetanse. Mindshare håper å kunne hjelpe Felleskjøpet med å posisjonere seg mot en bredere kundegruppe enn de har i dag.

I tillegg til nytt mediebyrå valgte Felleskjøpet tidligere i år Los & Co som sitt nye reklamebyrå. De hadde da vært fem år hos Try, noe som blant annet hadde resultert i to Gullfisken-seire.

Les mer: Vant to Gullfisker med Try - men nå vil bøndene bytte ut reklamebyrået

Omtrent samtidig signerte Felleskjøpet en avtale med JCPR, som er PR-byrået til eventselskapet Just Cruzin’ Production. Felleskjøpet har tidligere kun hatt PR-byrå på selskapsnivå med Corporate Communications. Den avtalen fortsetter å løpe. 

Les mer: Nå vil bønda satse mer på PR - JCPR får jobben

Gro Tvedt Anderssen i Felleskjøpet Agri forklarer byråbyttene med at de er i gang med en ny strategi.

- Felleskjøpet er en sterk merkevare med høy kjennskap, men vi har en jobb å gjøre når det gjelder folks kunnskap om hvem vi er og hva vi gjør, sier direktør for kommunikasjon og marked Gro Tvedt Anderssen i Felleskjøpet Agri.

- På reklame handler det om å få til en mer helhetlig prosess rundt hvordan vi jobber med markedsføring, på PR handler det om å løfte merkevaren på enkelte saker og på mediekjøp samler vi aktiviteten vår hos én aktør for å forenkle arbeidshverdagen vår internt, fortsetter hun.

- Kommer vi til å se en helt ny Felleskjøpet ute i markedet?

- Felleskjøpet er en solid merkevare gjennom 120 år. Dette handler om at vi må fortelle kundene hvorfor de skal komme til Felleskjøpet. Vi skal fortsette å jobbe langs de samme linjene, men vi skal spisse oss mer.

- Hvilket miljø vil dere jobbe tettest med?

- Det blir en kombinasjon av alle tre. Vi er både en nordisk retail-aktør med 220 butikker i Norge og Sverige, vi jobber direkte mot bonden med levering av teknologi og driftsmidler, og så er vi Norges største kornkjøper og kraftforprodusent. Så det blir en miks av alt.