Starcom har inngått et samarbeid med P4 Gruppen, og Statoil Fuel & Retail er de første som tar i bruk fargeskjermene i moderne DAB-radioer med både heldekkende annonser og mindre bannere.

- For Statoil Fuel & Retail er dette en fin mulighet for å prøve ut nye digitale flater for å nå forbrukeren, sier kundedirektør i Starcom, Einar Stolpe Karlsen.

- Dette er første gang dette gjøres i Norge og, så vidt vi kjenner til, i verden. Norge ligger langt fremme på DAB, legger han til.

Det er over en halv million biler med DAB-radio på norske veier i dag. Det finnes ingen offisielle tall på hvor mange av disse som har fargeskjerm, men Starcom regner med at Statoils annonser vil nå ut til i underkant 100.000 bilister.

- Denne nye annonseplasseringen er helt unik, og på et sted og tidspunkt der annonsøren kan dominere forholdsvis alene. Lytteren koser seg med god radio i bilen og er ofte svært nær en kjøpsmulighet, sier salgsdirektør i P4, Trond Killingstad.

De visuelle budskapene på P4s DAB-kanal går med 24 sekunders rotasjon og Statoils reklamebudskap vil inngå i en miks av program- og låtinformasjon, værmeldinger og annet redaksjonelt innhold fra P4. Budskapene kan tidsstyres, slik at lytteren får forskjellige budskap til forskjellige tider av døgnet.

- Dette kommer tettere på lytterne i brukssituasjonen og vil være en hjelper på veien. Vi skal utnytte flatene på riktig måte ute at det oppfattes som støy. Det bærer budskapene preg av i form av at de er tidsstyrte, sier Stolpe Karlsen til Kampanje.

- Er det lurt å innføre et element i bilen som kan ta oppmerksomheten vekk fra veien?

- Det er tilsvarende informasjon på alle DAB-skjermer i dag, bare at nå tar Statoil en plass i folks liv i bilen på samme måte som P4 gjør når de viser informasjon om hvilke låter som spilles. Vi har en bevisst holdning på hvordan vi bruker tekst og bilder. Dette er statiske bilder, ikke levende, på et sted som øyet søker fra før.

Kampanjen rulles ut i uke 26.