Sabre Awards anses som en av de mest prestisjefylte PR-prisene i Europa, og går sammen med European Excellence Awards for å være bransjens uoffisielle europamesterskap. I år var det hele 2400 påmeldte bidrag, men bare 10 prosent slapp gjennom nåløyet til juryen og ble shortlistet. Vinnerne annonseres i London i slutten av mai.

Flere norske byråer er i år igjen videre med finaleplasser. Trigger - som hadde flest nominasjoner fra Norge i konkurransen i fjor - er i år videre med to. Det er også Gambit H+K og Iteo, mens JCP og Burson-Marsteller er videre med tre hver. Try, Nucleus og PR-operatørene er videre med henholdsvis fire nominasjoner hver. I tillegg har Lynx Porter Novelli én nominasjon. 

Geelmuyden Kiese har flest vinnersjanser, med hele åtte nominasjoner - tre flere enn de hadde i fjor.

Totalt hadde norske byråer 24 shortlist-nominasjoner i fjor.

Les også: Snuskampanje fikk diamant i «PR-EM»

Les også: Norske vinnersjanser i PR-EM

Geelmuyden Kiese er blant annet videre med «The Rise to Number One» for Kiwi, «Nerd Against Nature» for Den Norske Turistforeningen, «An Empty Bottle is Full of Energy» sammen med Anti for Infinitum og «PrideBeat» for Flytoget.

- Det er fantastisk at så mange jobber har nådd gjennom nåløyet i London. Det er spesielt hyggelig at vi er nominert for åtte ulike arbeider med åtte ulike kunder. Det viser at vi besitter en unik kombinasjon av kreativ spisskompetanse og fagbredde her i GK, sier administrerende direktør Nina Riibe i Geelmuyden Kiese Norge.

De norske nominasjonene strekker seg over 25 ulike kategorier. JCP - Just Cruzin' Production - kjemper om gull i kategoriene «Consumer Marketing», «Corporate Social Responsibility» og «Crisis Management».

- At tre av JCPs jobber har nådd finalen i en konkurranse med 2400 nominasjoner fra hele verden, er helt vanvittig. Dette viser at norske kommunikasjonsbyråer er helt i verdenstoppen når det gjelder kreativitet, gjennomføringsevne og effekt. Nå krysser vi fingrene for at det blir gulldryss i London i slutten av mai, sier Øystein Tynning, administrerende direktør i JCP. 

Se alle nominasjonene her