«Nissene i bingen» er nominert i kategorien for beste kortformat når International Emmy Awards deles ut 21. november,

- Dette er utrolig stort, og en ekstremt velfortjent anerkjennelse av Espen Eckbos usedvanlige talent og hans dedikasjon til humorfaget. Han har skapt et univers som har stått seg gjennom generasjoner, og denne nominasjonen bekrefter jo bare det en million nordmenn allerede vet. Det hadde ikke vært meg imot å gå fra norgesmester til verdensmester i humor, sier programdirektør i Warner Bros. Discovery og ansvarlig redaktør i TVNorge, Magnus Vatn, i en pressemelding.

«Nissene i bingen» er produsert av produksjonsselskapet Seefood og hadde over én million seere på TVNorge og Discovery+ i desember i fjor.

- Før jeg uttaler meg, må jeg ta forbehold om at dette bare er en drøm fra min side. Men slik jeg opplever det nå, skal jeg pakke smokingen og dra til prisutdeling i New York i november. Det blir i så fall et gøyalt høydepunkt, sier Espen Eckbo.

- Man skal vel ikke rangere priser og utmerkelser, men det må være lov å si at det er litt mer stas å bli nominert til en Emmy enn ikke å bli nominert til Gullruten, avslutter han.

«Nissene i bingen» konkurrerer mot «Espíritu Pionero» fra Argentina, «Fly On The Wall» fra Qatar, og «Rūrangi» fra New Zealand i sin kategori.