Google har knust tall og funnet ut at videoen «Nå er det nok, Sophie Elise», som Kristin Gjelsvik la ut 14. mars i år, er årets mest populære video på YouTube i Norge basert på visningstall, seertid, kommentarer, likerklikk og deligner.

I videoen tar Gjelsvik et kraftig oppgjør med bloggkollegaens fokus på egne utseendekomplekser.

- Kristin Gjelsviks oppgjør med influenseres skjønnhetsfokus er årets norske YouTube-øyeblikk, uten tvil. Gjelsviks tordentale slår både Minecraft, TIX og Johannes Klæbo når vi ser på hvilke klipp på YouTube som er mest sett, diskutert og likt i året som er gått, sier presseansvarlig Helle Skjervold i Google Norge. 

Den drøye 16 minutter lange tiraden bidro til å sende både Kristin Gjelsvik og Sophie Elise til Debatten på NRK, der de fortsatte diskusjonen. 

- At min video er den mest populære, er et tydelig bevis på at det var på høy tid at noen sa i fra! Det viktigste for meg var å få frem et viktig budskap til flest mulig mennesker, og det er dette som betyr noe for meg, sier Kristin Gjelsvik i en pressemelding fra Google.

Resten av topp ti-listen domineres av norske og utenlandske influensere, men også Finn.no har klart å snike seg inn med sin populære Granka-låt.

Her er årets ti mest populære YouTube-klipp i Norge 2019: 

1. Nå er det nok, Sophie Elise! / Kristin og Dennis 

2. Best of TIX / TVNorge

3. Katelyn Ohashi / UCLA Athletics

4. No More Lies / James Charles

5. Minecraft Pt 1 / PewDiePie

6. Kjæresten til Randulle i 24t / Amalie Olsen

7. Make this egg the most liked on YT / MrBeast

8. Granka Granka / FINN no

9. How to recreate Billie Eilish song / SethEverman

10. The Klæb! / Funny video with skier Johannes Klæbo / NRK Sport