Dramaserien «Hjerteslag» hadde premiere på TV 2 Sumo 15. august. Hittil har 130.000 sett første episode, mens 100.000 har sett hele sesongen.

Det har gitt TV 2 appetitt på mer, og sammen med produksjonsselskapet Anti TV går de nå i gang med innspillingen av andre sesong.

- Vi i TV 2 er selvfølgelig veldig fornøyde med disse tallene. Vi mener jo selv at serien er velskrevet, godt produsert og underholdende. Og når vi i tillegg behandler et viktig tema, er det jo utrolig hyggelig at den treffer, sier dramasjef Christopher Haug i TV 2.

Første sesong av «Hjerteslag» består av 12 episoder på mellom sju og tretten minutter hver. Budsjettet har derfor vært moderat.

- Jobber man med dyktige folk som har noe på hjertet, så trenger man ikke flere titalls millioner for å fortelle en sterk og god historie. Jeg vil takke Anti TV for en fantastisk serie - det var en enkel avgjørelse å gi dem tilliten til å lage en ny sesong - som produseres i disse dager, sier Haug.

«Hjerteslag» er et relasjonsdrama om to unge mennesker som finner ut at de er gravide etter en «one night stand». Thea Loch Næss og Vebjørn Enger spiller hovedrollene.

- Bra oppslutning
Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat mener TV 2 kan være fornøyd med tallene.

- I utgangspunktet er 100.000 seere per episode på TV 2 Sumo bra oppslutning. Jeg antar at det også er en yngre målgruppe enn den TV 2 har på sin lineær-tv-kanal, sier han.

Mens første episode av «Hjerteslag» kan sees helt gratis, må man være betalende abonnement for å få med seg resten av historien. Den føyer seg således ikke inn i TV 2s ferske satsing på reklamefinansiert strømme-tv.

- Det er viktig at TV 2 har flere bein å stå på og at de kan tilby et godt innhold for en bredere målgruppe. Lineær-tv blir eldre og eldre, selv om det fortsatt er mange unge som ser på. Da er det positivt at de klarer å fange opp yngre seere med Sumo, sier Wiberg.

Anti-produsent: - Utrolig stolte
Torsdag står produsent Jørn Berge Larsen i Anti på scenen på Seriedagene i Oslo for å snakke om suksessen.

- Vi i Anti er utrolig stolte over at «Hjerteslag» har blitt såpass godt mottatt og vi gleder oss til å fortsette fortellingen om Mio og Anders. Vi er også veldig takknemlige for at det gode samarbeidet vi har hatt med TV 2 Sumo. Det har vært et hjerteprosjekt for oss i Anti hele veien, og det har jeg opplevd at det har vært for TV 2 Sumo også, sier han til Kampanje:

Produsenten mener «Hjerteslag» er et bevis på at «hjerteprosjekter» og gode historier fortalt av ildsjeler står ut i mengden hos publikum, «uavhengig av budsjett og format».

- Dette har vært en kostnadseffektiv dramaproduksjon, som vil si at man er en mindre gjeng som står bak, og legger jo en del av begrensinger på historiefortellingen og man må ta valg på bakgrunn av det, sier han.

- Tjener dere penger på en sånn produksjon?

- Ja, det gjør vi, men inntjeningen er selvfølgelig mindre i og med at totalbudsjettet er mindre.

«Hjerteslag» ble utviklet på bestilling fra TV 2 Sumo og det la umiddelbart rammene for dramaet, og det gjorde det tydelig hvilke rammer de hadde å jobbe med.

- Problemene oppstår når man har en idé og et manus som koster mer enn kanalen er villig til å tilby, sier Jørn Berge Larsen.