Tidligere Dagbladet-redaktør John Arne Markussen og konserndirektør for strategi og nye virksomheter i Aller Media, Rolf Hanche-Olsen, har begge forlatt sine stillinger i Aller-konsernet det siste året. Nå har de funnet sammen igjen og etablert et nytt rådgivningsmiljø i det som før var løvens hule, nemlig Schibsteds gamle hovedkvarter i Apotekergata, rett over veien for VG-huset.

- Jeg kommer til å dra nytte av erfaringene mine med oppkjøp, strategiarbeid og forretningsutvikling og sitte i styrer og ta prosjektoppdrag, ikke bare for medie- og marketingselskaper, men også andre som vil dra nytte av den omstillingen mediebransjen har vært igjennom, sier Rolf Hanche-Olsen.

Han har opprettet et eget selskap, Connecticom, hvor han i tillegg til Markussen også har knyttet til seg Knut Helgesen, tidligere direktør i Orkla Media, og kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes, som også er tidligere redaktør i Kampanje.
John Arne Markussen har på sin side opprettet selskapet MeaConcept, men der det er naturlig, opptrer altså Markussen og Hanche-Olsen i tospann.

- Vi utfyller hverandre. Vi har to aksjeselskaper som har litt ulik profil, men hvor det også vil være naturlige møtepunkter, sier Markussen.

Les også: Han har stått bak en rekke Aller-oppkjøp - nå går Hanche-Olsen av

- Har vært innom mye rart
Hovedfokuset deres vil være på virksomheter innen medier og kommunikasjon, men de ser også etter kunder utenfor den tradisjonelle mediebransjen.

- Vi har begge vært i mediebransjen hele livet, så det er innenfor medier at vi har vår profil. Men har man jobbet med medier gjennom et langt liv, så har man vært innom mye rart. Vi har vært gjennom en heftig digitaliseringsreise og jobbet med de fleste forretningsmodellene. Mediebransjen har vært nødt til å diversifisere seg og her har Aller har vært helt i front, sier Hanche-Olsen.

De kommer begge til å ha oppgaver for Aller-konsernet også fremover.

- Kan dere ta oppdrag for konkurrenter til Aller?

- Vi har begge to noen begrensinger i starten, sier Hanche-Olsen.

- Og hvis man er i tvil, er det god kutyme at man tar en avsjekk for å sørge for at man ikke får et habilitetsproblem, sier Markussen.

Hanche-Olsen legger til at de har «de aller beste relasjoner» til Aller.

- Det er veldig viktig for begge to å understreke. Vi kommer fra et fantastisk mediehus som har gitt oss alle muligheter, sier Markussen.

- Mye å ta av
- Skjer det mye i mediebransjen nå? Kommer dere til å ha nok å gjøre?

- Det er alltid mye å gjøre i mediebransjen. Man kan vel si at det ikke er så mange igjen av de store konsolideringene, men det er hele tiden behov for restrukturering og forretningsutvikling. Det er det et kjempebehov for, sier Markussen.

- Det er helt klart at tradisjonelle mediebedrifter ønsker å vokse inn mot nye områder, som tjenesteområder, opplevelser og marketing. Vi ser også nye allianser mellom innhold og distribusjon, for eksempel mellom innholdsprodusenter og bredbåndsaktører. Så det er en voldsom dynamikk. Her er det mye å ta av, legger Hanche-Olsen til.

- Har dere allerede rukket å være med på noen prosesser?

- Ja, jeg for min del er godt i gang, sier Markussen.

Han vil ikke si hvilke bedrifter han har vært innom.

- Jeg har både landet et par styreverv og tre-fire prosjekter som jeg har påbegynt, så dette blir ikke kjedelig, forteller Hanche-Olsen.

- Hvilke da?

- Nei, jeg kan ikke nevne det. Dette er strategiprosesser og transaksjoner som alltid vil være hemmelig til det er offentlig.

John Arne Markussen skal også jobbe assosiert med PR-byrået Geelmuyden Kiese fremover.

- Min styrke ligger i samfunnsforståelse og hvordan medier virker. Det griper inn i absolutt alt. Så det skal jeg begynne med etter hvert.

Les også: Dagbladet sto på kanten av stupet - ny bok avslører medietoppenes hemmelige kafémøter

Sitter i Tinius Nagell-Erichsens etasje
At det nye yrkeslivet tar form i Schibsteds gamle lokaler, som nå er blitt til kontorfellesskapet Spaces, er tilfeldig, men like fullt inspirerende for Aller- og Dagbladet-veteranene.

- Hvordan er det å sitte her?

- Det er fantastisk! For min egen del tenker jeg på alle de spennende diskusjonene som jeg har hatt med Schibsted, så det er ganske gøy å flytte inn i Schibsteds gamle hovedkvarter, sier Markussen lystig.

- Vi sitter faktisk i samme etasje som Tinius Nagell-Erichsen satt, så det er ganske morsomt, sier Hanche-Olsen.

Tidligere holdt de begge til i Aller-konsernets lokaler i Hasle.

- Det er veldig fint å komme til sentrum, da, sier Markussen og ler.

- Har dere savnet det?

- Vi hadde det veldig bra på Hasle, det var funksjonelt og moderne og så videre, men det er jo noe eget å sitte her.

- Og når man er en startup, som vi på mange måter er, så gir det energi å jobbe med andre oppstartsmiljøer Det er ofte dem som finner veien til denne typen kontorer, sier Hanche-Olsen.

- Rolf er jo litt yngre enn meg, men hvis jeg skulle rekke å bli gründer, så måtte jeg raske på, ler Markussen.

- Det var ingen ønsker hos noen av oss om å parkere, sier Hanche-Olsen.

- Hva blir den største overgangen for dere?

- Det tror jeg er å fakturere egne timer. Det har i hvert fall jeg aldri gjort i hele mitt liv, sier Hanche-Olsen.

- Vi har begge to vokst opp yrkesmessig i mindre eller større selskaper, så da er det kanskje på tide at vi klarer oss på egen hånd, sier Markussen.