306.000 fikk med seg første episode av «Jul i Blodfjell» på TVNorge fredag kveld. Deretter fortsatte seerne å strømme til på TVNorges nett-tv-tjeneste Dplay, der serien blir lagt ut gratis. Til sammen har 631.000 åpnet første luke, enten på lineær-tv eller på nett. 

- Dette er utrolig gøy. I dag er det julekalenderjubel på kontoret og snart skal vi sprette gløggen. Det er mange som har jobbet hardt og lenge med denne serien, både her på huset og hos våre venner i Seefood, som står bak selve produksjonen av serien. Vi skylder alle en stor takk, sier Tine Austvoll Jensen, sjef i TVNorge og Discovery Networks.

Seertallet har holdt seg stabilt på lineær-tv også på de påfølgende episodene.

- Ekstra hyggelig er det at første lineære visning av episode to og tre også har holdt seg over 300.000, og at den digitale seingen på Dplay øker utover helgen. Det betyr forhåpentligvis at folk liker det de ser, sier Tine Austvoll Jensen.

Les mer: TVNorge utfordrer Viafree - nå blir det mer gratis-tv på nett

Til sammenligning satt 354.000 foran tv-skjermen da TVNorge åpnet første luke i «Asbjørns julekalender» på TVNorge i 2015. For seks år siden - en halv evighet i tv-sammenheng - fikk hele 540.000 med seg første episode av «Nissene over skog og hei», som var den etterlengtede oppfølgeren til «Nissene på låven».

Tv-anmelderne har vært usedvanlig samstemte i sin dom over TVNorges nye julekalender. Både VG, Dagbladet, Aftenposten og NRK mener fusjonen krim og komedie står til teringkast fire.

- Selv for dem med bare et ørlite fnugg av blodsvart humor bør «Jul i Blodfjell» være et hysterisk morsomt innfall: En julekalender der hver «luke» er et nytt mord. Der manusarbeidet garantert har startet med tittelen, skriver VGs anmelder Tor Martin Bøe.

Les mer: Tv-anmeldernes dom over TVNorges julekalender «Jul i Blodfjell»