I denne uken samles hele norsk tv-bransje i Bergen for å feire året som gikk, klappe seg på skulderen, klappe andre på skulderen og høre nok et foredrag om Skam. Det er den tiden av året hvor vi ser tilbake på 2016 samtidig som vi reflekterer om nåtiden og fremtiden. I min verden ble 2016 et år hvor media-transformasjonen begynte. Den kommersielle seerandelen på lineær-tv gikk ned, spesielt i de yngre målgruppene. Butikker og banker ble mediahus, Netflix og HBO investerer tungt i nordisk innhold, vi i MTG lanserte gratistjenesten Viafree og kanskje det som blir tidenes dramasatsning på nordisk drama for TV3 og Viaplay.

2017 har blitt starten på en reise inn i den digitale og 100 prosent seerfokuserte fremtiden for MTG TV. Folk vil se godt innhold, men de vil velge når og hvordan de skal se det.

Det konsumeres mer videoinnhold nå enn noen gang før, og vi i MTG jobber aktivt med å nå seerne der de ønsker å konsumere innhold. Jeg tror at for å vinne i det raskt endrende markedet vi befinner oss i, må man være en liten, rask og omstillingsvillig organisasjon med mye stå-på-vilje. De store dinosaurenes tid er under hardt press, alle må omstille seg og den som omstiller seg først vinner. Mediebransjen er avhengig av ansatte som ønsker å oppnå noe, og som har evnen til å trives i en bransje hvor man ikke aner hva som skjer rundt neste sving.

For oss er fremtiden en jakt på å finne de gode programideene og de gode innholdsprodusentene som vil noe mer. Vi kommer til å jobbe tett med bransjen for å sammen finne ut hvordan vi kan få ideene ut til det norske og nordiske folk. Om programmet er lang eller kort, dyr eller billig, i 3D eller VR, så har vi i MTG TV en plattform eller en kanal som passer. Særlig dersom ideen er god nok til å vinne en Gullrute eller to.

Jeg hørte om lineær-tvs død allerede for flere år siden. For meg er den diskusjonen allerede utdatert. Verden har gått videre og det har vi også.