CNN sikter mot smarttelefonene til forbrukere i hele Norden med nett-tv-satsingen Great Big Story. Det skjer gjennom et samarbeid med Stockholms-baserte Storyfire, og samarbeidet ble offentliggjort på NewsXchange i København i dag.

- Vi har nå fortalt historier i mer enn 60 land og fått over 10 millioner dedikerte tilhengere fra hele verden, sier Chris Berend, grunnlegger av Great Big Story og Senior Vice President, Digital Video i CNN.

- GBS Norden er en spennende måte å levere vår strategi for fortsatt vekst og relevans. Storyfire er en partner som deler våre verdier og vår lidenskap for historiefortelling i en region der folk forbruker store mengder video på mobilen.

Great Big Story Nordics lanseres tidlig i løpet av 2017 og skal også inneholde lokalt innhold, lover CNN.

- Vi er stolte over og forventningsfulle til samarbeidet knyttet til GBS Nordics. Gjennom nettverkene til GBS og CNN får vi mulighet til å skape innhold som angår flere millioner mennesker i hele verden, sier Tobias Bringholm, administrerende direktør i Storyfire.

Initiativet vil bli ledet fra Storyfires hovedkontor i Stockholm, der produsenter fra begge parter vil jobbe tett sammen og etablere merkevaren i regionen.