C More og TV 2 har i den pågående rettighetsperioden delt på Tippeligaen, mens NRK har vist cup og kvinnefotball.  En slik deling kan ta slutt. For etter at TV 2 bladde opp nærmere to milliarder kroner for å sikre seg rettighetene til Premier League, tror generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund at det kan få konsekvenser for kampen om norsk fotball.

- Siden Premier League gikk til en aktør, virker det umiddelbart mer sannsynlig at tv-selskapene ikke har lyst å dele på Tippeligaen heller. For kunden er det jo best å finne Tippeligaen på ett sted med færrest mulig valgmuligheter til minst mulig pris. Totalen vil naturlig nok avgjøre for vår del, sier Norges Fotballforbunds generalsekretær til VG.

Siem er ikke helt avvisende til tanken om å plassere hele Tippeligaen på betal-tv.

- Det er et spørsmål som diskuteres. Vi er genuint av den oppfatning av at vi ikke ønsker å servere norsk fotball til en engere krets, men at produktet skal nå bredest mulig ut. Samtidig er de største verdiene tradisjonelt via pay. Personlig mener jeg alle i Norge fortjener tilgang til norsk fotball i en eller annen form uten å måtte betale for mye. Det er dette som er hodepinen i skjæringspunktet mellom vår visjon «fotball for alle» og samtidig prøve å maksimere verdier og inntekter, sier Siem til VG.

Les også: Slik avgjorde TV 2 Premier League-kampen