I en melding fra Aftenposten i dag, heter det at Frank Rossavik (49) er ansatt som hovedkommentator for utenriks i Aftenposten. Han kommer fra stillingen som politisk redaktør i Bergens Tidende.

- Situasjonen i Syria, med fremveksten av IS, borgerkrig og flyktningkrise utløser et økt behov for å forstå verden rundt oss. Krigen i Ukraina har endret Norges og Europas forhold til Russland, noe som krever journalistiske ressurser i arbeidet med å beskrive, analysere og forklare. I Aftenposten er vi opptatt av å tilby våre lesere utenriksjournalistikk fra øverste hylle. Vi er glade for at en av landets mest anerkjente kommentatorer vil bidra til det, sier Trine Eilertsen i meldingen.

Rossavik har lang erfaring som journalist, kommentator og redaktør i blant annet Bergens Tidende og Morgenbladet. Han sitter i styret i Fritt Ord og sitter i Kringkastingsrådet ut året. Han har også skrevet flere bøker, blant annet en biografier om både Einar Førde og Kåre Valebrokk.

Han starter i sin nye jobb i januar 2016.