Lørdagskveldene på tv har siden høsten 2012 vært en duell mellom «Stjernekamp» på NRK1 og «Skal vi danse» på TV 2. På lørdag var det duket for premiere på begge programmene og seertallene viser at befolkningen delte seg på midten i valget mellom syngende og dansende kjendiser.

Bare 3.000 seere skilte programmene på lørdag. «Stjernekamp» tok en hårfin seier med 597.000 seere og en andel på 40,3 prosent. «Skal vi danse» hadde 594.000 seere og en andel på 40,7 prosent. Når andelen til «Skal vi danse» er høyere enn «Stjernekamp», er det fordi programmene ikke er helt overlappende i sendeskjemaet.

- Jeg synes denne starten virker lovende for «Skal vi danse». De har klart å stå seg bra mot «Stjernekamp» på NRK, sier tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

- Sterk konkurranse
I fjor fulgte 615.000 høstens første sending av «Stjernekamp», mens 592.000 fikk med seg første ordinære «Skal vi danse»-program (sesongen ble startet med en jubileumssending uken i forveien). 

- Det er sterk konkurranse i helgen – spesielt på lørdag. Da er det bra å se at «Skal vi danse» øker andelene sine fra fjoråret, og er større enn «Stjernekamp» i tidsrommet hvor programmene går samtidig. Så med en slik start virker dette veldig lovende, sier programdirektør Jarle Nakken.

476.000 så «God kveld Norge» på TV 2 på lørdag. Det ga en andel på 33,5 prosent.

På NRK1 så 548.000 høstens første avsnitt av «Side om side», mens 501.000 så høstens første «Lindmo».

Premiere-bonanza
Premierehelgen startet på fredag med «Norges smarteste» på NRK1. Programmet - et gameshow for skarpe hjerner - samlet 585.000 seere og oppnådde en andel på 42,9 prosent.

Nesten én million samlet seg deretter foran tv-skjermen for å få med seg Johan Golden i «Nytt på nytt».

Les mer: Golden hentet 100.000 nye seere

På TV 2 hentet «Norske talenter» 563.000 seere og en andel på 39,3 prosent. Senere var det duket for sesongpremiere på «Senkveld med Thomas og Harald» med 779.000 seere og en andel på 52,4 prosent. Fjorårets høstpremiere med radarduoen hadde 719.000 seere og en andel på 45 prosent.

Les også: «Alt for Norge» åpnet høyt

Wiberg mener de kommersielle kanalen har kommet godt ut av startblokken.

- Ingen av programmene har åpnet dårlig denne helgen. Dette trenger de kommersielle kanalene når markedet er rimelig tøft om dagen. Etterspørselen er stor hos annonsørene. Det er viktig med god levering inn mot høsten, sier han til Kampanje.

TV 2: - Rekord-uke
- Vi er veldig fornøyd med starten på høsten, og TV 2s reklame-kanaler fikk i forrige uke sin sterkeste august-uke siden 2007, sier Trond Håndlykken Kvernstrøm, som er direktør for program og kanaler i TV 2.

Han har knust tallene i TV 2s målgruppe 20 til 49 år.

- Det gleder oss spesielt at de unge seerne i så stor grad velger TV 2 i helgene, med 50 prosent i andel for «Norske talenter», 61 prosent i andel for «Senkveld» og 41 prosent i andel for «Skal vi danse» i den kommersielle målgruppen 20-49 år, sier han.