I 2014 omsatte Norges største kommersielle radioselskap, P4 Radio Hele Norge, for 349 millioner kroner, mot 335 millioner året før. Resultat før skatt endte på 63 millioner, som er en fremgang på 0,5 prosent. Med dette har P4 hatt et av sine beste år noensinne.

 - Vi hadde et veldig godt resultat i fjor både for P4 isolert og P4-gruppen. Jeg tør ikke si om det er en rekordomsetning, men det er i hvert fall et av de beste årene vi har hatt i P4, sier sjef i MTG Norge, Trygve Rønningen, til Kampanje.

Tross godt resultat, er Rønningen opptatt av å ikke juble for høyt. P4 forventer å møte tøffere konkurranse i 2015.

- Jeg tror alle medieledere forventer en tøffere konkurranse i et sammensatt mediebilde. Kampen om oppmerksomheten til seeren, lytteren og kunden er større enn noen gang. Det er flere steder man kan kjøpe reklame, og da blir også konkurransen om reklamekjøperne større. Samtidig så har radio så langt i år har stått seg godt. Vi er litt kjerringa mot strømmen. 2014 var nedadgående på det meste tradisjonelle mens radio har vokst, sier han til Kampanje.

Med en ganske så krevende turbulens i mediemarkedet, er Rønningen både glad og litt overrasket over at radio står seg så godt. Og konkurrenter som Radio Norge er han bare glad for å være i selskap med.

- Vi opplever konkurranse, men de er først og fremst med på å bygge radiomarkedet. Det er bra for industrien at man har en sterk konkurrent. Sammen med Radio Norge bygger vi radiomediet. Det er en passe ubehagelig konkurrent, men også en som spiller markedet opp med oss, avslutter han.

P4 Radio Hele Norge driver i tillegg til radiokanalen P4 også P5 gjennom datterselskapet P5 Radio Halve Norge.

P4 2014 2013 Prosentvis endring
Driftsinntekter 349,3 335,9 3,98
Driftsresultat 65,1 61 6,65
Resultat før skatt 63 62,7 0,5%

Alle tall i millioner kroner.