Markedsføring som fag og virkemiddel er i rivende utvikling, ikke minst som følge av den enorme digitale utviklingen. Kampanje inntok event- og konferansemarkedet for tre år siden og utvider nå sin satsing med kurs. I samarbeid med  Markedshøyskolen, Starcom, Los & Co lanseres en rekke kurs under navnet «Kampanjeskolen» til høsten.

Kursserien vil sparkes i gang med første arrangement i september, deretter kommer de som perler på en snor i oktober, november og desember.

- Lavterskertilbud med høy kvalitet
-  Dette skal være et lavterskel-tilbud og en rimelig konferanse med høy kvalitet og gode, velkjente foredragsholdere, sier kommersielt ansvarlig Nina Gade Tenvik i Kampanje.

Lars E. Olsen fra Markedshøyskolen utdyper hva som legges i begrepet «lavterskel» i denne sammenhengen;

- Det er lavterskel i den forstand at deltakelse ikke krever spesielle forkunnskaper, men det er en fordel at man har litt erfaring med markedsføring og/eller kommunikasjon. Typisk målgruppe er mellomledere og medarbeidere med to-tre års arbeidserfaring som minimum. Men, også ledere på høyere nivåer i marketing- og eller kommunikasjonsavdelinger vil ha stor faglig nytte av å delta, tror han.

- Behov for faglig ankerfeste
Byråleder Jan Christian Fosseidbråten sier til Kampanje stadige endringer i bransjen gir behov for dypere, faglig oppdatering.

- Bransjen er i endring, stadig flere vil gjøre «alt» og det dukker opp nye buzz-ord som folk kaster seg på. Midt oppe i alt dette tror vi det er verdifullt med et faglig ankerfeste. Derfor er det spennende å gå sammen med aktører der vi fra våre litt ulike ståsted, både akademisk og praktisk, kan være med å tilby en grunnmur å bygge markedsbeslutninger på, sier Fosseidbråhen.

«Kampanjeskolen» er et etablert begrep for de trofaste leserne av det nå nedlagte Kampanje magasin, et konsept som er videreført i den digitale abonnementstjenesten Kampanje Premium.  «Kampanjeskolen» som begrep og redaksjonelt innhold omfatter faglige artikler der fagpersoner eller eksperter innen sitt område skriver for Kampanjes lesere på en måte som skal gi innsikt og faglig fordypning. Nå videreføres dette altså til en kursserie. Fremdeles vil konseptet være knyttet til faglige artikler som publiseres i Kampanje-universet. Samme måned som det er et fysisk arrangement, vil det bli publisert en faglig artikkel av foredragsholderen på Kampanje Premium.

- Vil utfordre etablerte sannheter
Temaene som vil bli tatt opp på «Kampanjeskolen», hentes fra et bredt spekter innen markedsføring - både fra et forskningsbasert ståsted og fra et praktisk, operativt perspektiv. De ulike temaer bestemmes av en tverrfaglig arbeidsgruppe bestående av Markedshøyskolen, Starcom, Los & Co og Kampanje.

- Mine personlige forventninger til Kampanjeskolen, er at den utfordrer etablerte bransjesannheter gjennom ny forskning oppsummert av Markedshøyskolen. Videre er mine forventinger at en ny forståelse av markedsføringsfaget, og hva det betyr for det praktiske arbeidet til byråer som Los&Co og Starcom, vil gi deltakerne kunnskap og inspirasjon til å utvikle seg som markedsførere, sier medlem av programkomiteen, Stian Giskeødegård i mediebyrået Starcom.

- Vil spre kunnskap
Markedshøyskolens motivasjon for å delta i konferanseserien er todelt; å kunne bidra med kunnskap om markedsføringens mange fagfelt til praktikerne, men også få mer og bedre kontakt med bransjen, forteller professor Lars Erling Olsen ved Markedshøyskolen.

- Vi ønsker å spre akademisk og forskningsbasert kunnskap – ikke bare til studenter – men også de mennesker som har jobbet en stund innen fagfeltene markedsføring, salg og kommunikasjon. På mange måter er dette en del av Markedshøyskolens tilbud om etter- og videreutdanning der man kan få fersk kunnskap som faglig påfyll. I tillegg ønsker selvsagt også Markedshøyskolen å påvirke praksis og øke vår kontakt med praktiske deler av faget for på den måten å fange opp hva som rører seg i bransjen og lære hvordan ting gjøres i praksis, sier han til Kampanje.

Også byråleder Jan Christian Fosseidbråten har gjort seg opp noen tanker om hva som er motivasjonen bak å starte konferanseserien.

- Målet er at alle som har vært gjennom et tema både opplever at de forstår mer og kan sette det inn i en kontekst, at de er inspirert til å jobbe videre med det og har fått noen helt konkrete tips og verktøy til å gå i gang. Samtidig kan vi garantere at de med litt bakgrunnskunnskap også vil plukke opp noen nye ting som forhåpentligvis gir et litt mer komplett bilde der de før kjente enkeltdeler, sier Fosseidbråten til Kampanje.