Lena Lindgren blir ny politisk redaktør i Morgenbladet med ansvar for avisens kommentar- og meningsstoff og får blant annet ansvaret for avisens nye Ideer-seksjon i samarbeid med debattredaktør Marit K. Slotnæs. Lindgren har tidligere vært samfunnsredaktør i Morgenbladet.

Det er første gang på lang tid at avisen har en egen politisk redaktør.

- Det er i forbindelse med satsingen på meningsstoff - for å få flere nye stemmer inn fra hele den politiske spekteret. Vi har opprettet en liten kommentaravdeling i forbindelse med denne satsingen, som Lena leder, sier ansvarlid redaktør Anna B. Jenssen.

I morgen lanseres avisens nye satsing på kommentarstoff. Morgenbladet styrker forskningsdekningen med nye, faste forskningssider hver uke, og 12. februar lanseres første utgave av Morgenbladet Kunstkritikk.