For det er den tidligere kommunikasjonsdirektøren i det som en gang het SBS Radio som nå går til interesseorganisasjonen Digitalradio Norge. Som Kampanje skrev i går slutter Tommy Gaustad å jobbe i Mediabemannings datterselskap Welance for å gå til tilbake til radiobransjen og Digitalradio Norge, som eies av NRK og P4-gruppen.

Les også: Trekker seg ut av hodejeger-markedet

Det skjer vel ett år før FM-slukkingen begynner etter en lang politisk prosess.

- Norsk radio står overfor tidendes største omlegging når man legger om til heldigital distribusjon. Det er vedtatt at FM-nettet slukker i 2017 og nå starter innspurten for å få norske radiolyttere med på overgangen. Det betyr økt forbrukerfokus fra oss og det vil bety et større informasjonsbehov hos publikum. Jeg er derfor veldig glad for å få Tommy Gaustad med på laget og vet at hans brede radioerfaring og kunnskap om norske radiolyttere vil være viktig i den jobben som nå skal gjøres, sier Ole Jørgen Torvmark daglig leder i Digitalradio Norge til Kampanje.

I Digitalradio Norge (DRN) får Gaustad ansvar for kommunikasjonsarbeidet mot lyttere i DRNs egne kanaler og får et hovedansvar for aktiviteter som skal bidra til at lytterne blir med over på digitale plattformer i 2017.

DRN styrker samtidig også det øvrige informasjonsarbeidet og dialogen overfor markedsaktørene, heter det i en melding.

Gaustad har lang fartstid fra bransjen og mer enn 14 års erfaring fra radio. Han har tidligere vært markeds- og kommunikasjonsdirektør i SBS Radio (i dag Bauer Media, red. anm.) og har i en årrekke jobbet med utviklingen av norsk kommersiell radio både lokalt og nasjonalt.

- Jeg er utrolig glad for å kunne returnere til radiobransjen og være med på laget når vi går inn i en av de viktigste fasene for norsk radio. Norske radiolyttere er de første i verden til å kunne glede seg av et godt utbygget DAB-nett og et fantastisk radiotilbud, sier Gaustad.

Gaustad var også sentral i etableringen av Digitalradio Norge, som konstituert administrerende direktør i SBS Radio den gang selskapet ble etablert.