På Epica-juryeringens andre dag, fikk to norske jobber gull, og disse to jobbene er dermed med i kampen om den gjeve «Grand Prix»-prisen.

I kategorien for «Transport & Tourism» fikk Kitchen gull for en utendørskampanje laget for sin tidligere kunde Norwegian. I kampanjen ble folks vintergustenhet målt for å selge flere flybilletter med Norwegian til sydligere breddegrader.

I går kokte det mellom Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger og byråleder Haakon Dahl etter at Kampanje-redaktøren hadde skrevet en kommentar om resultatene i den store reklameundersøkelsen med tittelen «Nedrykksdrama». Der spådde Kampanje-redaktøren et mulig nedrykk Kitchen. I lys av gårsdagens diskusjon om Kitchens plassering i årets «Byråprofil», smakte nok derfor dette gullet ekstra godt for byråleder Haakon Dahl.

Les også: - Nedrykksdrama

Les også: - Hauger skyter i mørket

- Var gullet en god revansj etter gårsdagens debatt?

- Det føles selvsagt godt å vinne gull i Epica - det er ikke alle byråer forunt. Vi opplever vel ikke at vi har noe å revansjere. Men det er et godt bevis på at vi hevder oss kreativt i internasjonale konkurranser. Noe vi alltid har gjort og som vi kommer til å fortsette med, sier Dahl til Kampanje.

Saken fortsetter under bildene fra kampanjen.

 

Vant gull: Denne utendørs-kampanjen fra Kitchen har vunnet gull i Epica 2014.

Mandag ble det kjent at norske byråer hadde 32 vinnerlodd i årets Epica-konkurranse, i tillegg til eventuelle digitale vinnersjanser. Shortlist i digital-kategorien kommer i dag, onsdag.

Les også: Try-byråer med flest vinnerlodd

Kreativ leder Christian Hygen i Kitchen forteller at denne jobben for Norwegian har vært en av de første der en webpubliseringsløsning brukes for å skape innhold til utendørsflater.

- Vi er selv veldig glade i denne jobben, og meget fornøyd med at den vinner gull. Det er et fint eksempel på hvordan man kan involvere folk gjennom kombinere ny teknologi med fysisk tilstedeværelse. Det var mange ting som skulle fungere på samme tid og vi samarbeidet meget godt med AdForm, mediebyrået Vizeum og JCDeaux, sier Hygen til Kampanje.

Også gull til Try
Det andre norske gullet onsdag, gikk til Try/Apt for Norsk Tipping/Oddsen-filmen «Bryllup». Kategorien er "Recreation & Leisure" Denne filmen har allerede rukket å vinne andre priser, blant annet Sølvfisk i august.

Se filmen her: Ny sølvfisk til Try/Apt

- Dette var gøy! Denne filmen var introduksjonen til det nye kommunikasjonskonseptet ”Alt blir morsommere når noe står på spill” for Oddsen. Vi vet fra før at konseptet har slått svært godt an blant folk i form av flere spillere og rekordhøy omsetning, og så blir jo alt enda morsommere når man i tillegg får internasjonal anerkjennelse, sier Lars Mitlid i Try/Apt i en kommentar til Kampanje.   

Det er fremdeles noen vinnersjanser igjen for norske byråer. Blant annet gjenstår shortlist i cyber-kategorien, og enkelte andre kategorier som juryen ikke har rukket å se ennå. Disse blir klart i løpet av i dag, onsdag. Prisutdelingen finner sted torsdag kveld og da blir vinnerne av Grand Prix i de ulike kategoriene kjent, samt og sølv- og bronsevinnerne.

Her kan du se hvem som har jobbet med de to gullkampanjene:
I teamet til Kitchen har de to kreative direktørene Christian Hygen og Per Erik Jarl deltatt sammen med Christian Hygen og Thomas Askim (Copy) og Per Erik Jarl og Eirik Stensrud (AD).  Grafisk designer har vært Pia Lystad og kundedirektør har vært Ellen Sørnes. Kreativ produsent var Aram Zarkoob og kundeansvarlig Rune Roalsvig.

Teamet bak Try-jobbet har vært Lars-Kristian Harveg (AD) og Jonas Grønnern (tekst). Konsulent har vært Lars Mitlid og posjektleder Marte Heiersted.