Det har vært gjennomført en undersøkelse om byråenes omdømme. Den såkalte Byråprofil. En undersøkelse Kampanje selv har kjøpt og betalt, og derfor har stort behov for å bygge kredibilitet rundt.

Jeg skal vokte meg vel for å kritisere Kampanjes dekning av undersøkelsen. Jeg ser klikkpotensialet i å meske seg med vinnere, tapere og klatrere. Det har jeg intet å utsette på.

Det jeg derimot har noe å utsette på, handler om at Kampanje forsøker å trekke konklusjoner og spå fremtiden. I motsetning til bransjen han dekker, som i stor grad benytter innsikt og analyse før de konkluderer, skyter Knut Kristian Hauger her i mørket. Man treffer som kjent sjeldent når man skyter slik. Noe redaktøren muligens har kjennskap til.

Under presentasjonen av Byråprofil ble det fra TNS Gallup sin side gitt klart utrykk for at det var svært marginale forskjeller mellom 6 og 13 plass. (Les: knapt nok forskjeller i det hele tatt). I går var redaktøren i Kampanjes heading "Nedrykksdrama". Og skal man tro spåmannen Hauger er Kitchen en del av dette dramaet.

Det kan virke som om Hauger er så opptatt av sitt fotballunivers at han helt glemmer at det er andre parametere enn samlet omdømme som definerer et byrås framtidsutsikter.

Negative nyheter påvirker selvfølgelig omdømme negativt, men det er nok av eksempler på sterke merkevarer som har kommet styrket ut av et lite fall i omdømme. Det kan virke som om Hauger er så opptatt av sitt fotballunivers at han helt glemmer at det er andre parametere enn samlet omdømme som definerer et byrås framtidsutsikter. Fornøyde kunder, hevde seg i kreative konkurranser, evne til å snu motgang, solide eiere, og erfaring er noe man bør ta en titt på man før man trekker en konklusjon.

Om dette er noe Hauger har lagt vekt før han konkluderte vites ikke, men vi i Kitchen har ingen følelse av at vi er i et nedrykksdrama. Snarere tvert i mot er farten i byrået svært god. Vi styrer mot en resultatforbedring på 10-12 millioner. Vi fortsetter å levere på øverste nivå til noen av landets mest spennende kunder – eksempelvis Meny, Sparebank1 og Statens Veivesen. Vi vinner nye kunder. Vi premieres godt i kreative konkurranser i inn og utland, senest EPICA (som juryeres nå) der vi fikk 7 på shortlist for fire forskjellige kunder.  Viktigst av alt er likevel at vi har en god stemning og djevelsk innstilling blant kjøkkenmedarbeiderne

Så i følge våre analyser er det all grunn til å tro at Kitchen akter å forbli på toppen av norsk byråbransje. Hva Snåsamannen mener om dette vites ikke, men det er ingen grunn til å tro at spåmannen Hauger skal få rett.