Gambit H+K svarer på de mange nye trendene ved å etablere et nytt kreativt byråmiljø. Det er skiftet mot mer «content marketing» og responsdrevet kommunikasjon nå gjør at PR-byrået Gambit lanserer det internasjonale byrået Bisqit i Norge.

- Erfaringene våre fra PR-bransjen gjør at Bisqit og Gambit H+K er godt posisjonert for å finne, forme og formidle budskapene, innholdet og opplevelsene som skaper reelle resultater, sier Lars Erik Grønntun, EMEA-sjef i Hill+Knowlton Strategies»

- Lanserer du et reklamebyrå?

- Med Bisqit oppretter vi en kreativ enhet med utgangspunkt i arven fra PR. Vi skal ikke konkurrere med reklamebyråene. Vi skal derimot styrke oss ytterligere på kreativt og godt innhold gjennom kampanjer og innholdsproduksjon i kanaler der mottakerne selv er mer involvert, sier han.

Gambit jobber med store kunder som McDonald’s og Procter & Gamble som i lang tid har flagget at de vil satse mer på disse nye markedsføringsområdene og ifølge en melding fra PR-byrået heter det at «behovet for sterkere ideer vokser tydelig», men at «byråtype som leverer ideene» ikke lenger er like avgjørende.  

- De beste ideene engasjerer og beveger seg på tvers av kanaler. De eies like mye av målgruppene som av merkevarene som presentere dem. Det er her det skapes interaksjon, opplevelser og relasjoner av verdi for begge parter. Bisqit skal bidra til at nettopp dette skjer, sier Jakob Skåltveit som blir administrerende direktør i Bisqit Norge.

I Norge vil Bisqit tilby kommunikasjonsideer og kreative konsepter og rådgiverne i byrået vil ha erfaring fra Gambits arbeid for kunder som blant annet Mercedes, Pepsi Max, Spotify, Microsoft Devices, Peugeot, Statoil, NHO og Norad.

- Hvor mange mennesker skal jobbe i Bisqit?

- I Norge starter vi med 15 mennesker fra Gambits markedsmiljø til å begynne med. Videre rekruttering av enkelte nøkkelpersoner ligger i planen, men først et stykke frem i tid. Det viktige tilskuddet fra dag én kommer fra 25 spesialister som i dag arbeider på Bisqit sitt London-kontor. Disse vil jobbe med vårt Bisqit-miljø i Norge, noe som vil komme våre kunder til gode, sier Skåltveit.

- Sterk kobling: - Det er koblingen mellom strategi og kreativitet som er vår klare styrke, sier den nye Bisqit-sjefen i Norge, Jakob Skåltveit. Her sammen med den internasjonale Gambit-sjefen Lars Erik Grønntun.