NRKs mangeårige medarbeider Hans-Wilhelm Steinfeld slutter i NRK etter en lang karriere som utenriksmedarbeider, programleder og ikke minst Russland-korrespondent. Tidligere i sommer ble det kjent at Steinfeld gir seg som korrespondent i Moskva etter fire perioder og 18 år.

Steinfeld slutter i NRK for å starte opp i PR-bransjen. Det er Dagbladet som er først ute med nyheten.  Steinfeld skal begynne i selskapet Corporate Communications som ledes av tidligere NRK-profil Tom Berntzen.

- Hans-Wilhelm Steinfeld er en meget dyktig journalist og kommunikator. Han er meget kunnskapsrik. Jeg kjenner ham godt fra før, og han har kvalifikasjoner som vi gjerne vil benytte oss av, sier Tom Berntzen som er daglig leder og partner i Corporate Communications.

Steinfeld gjør dermed som flere av sine tidligere kolleger i NRK. Både Einar Lunde, Terje Svabø, Geir Helljesen og Steinfelds nye sjef, Tom Berntzen, har alle meldt overgang til PR-bransjen.

Berntzen sier man er stolte over å få med Steinfeld på laget og at den tidligere kollegaen skal starte opp med fullverdig kommunikasjonsrådgivning.

- Hans-Wilhelm Steinfeld blir fullt operativ og får en skikkelig rolle i vårt firma. Vi har store offentlige og private kunder, og håper at vi med ham på laget kan tilby noe ekstra til nye og eksisterende kunder. Han blir ansatt på linje med alle oss andre, han blir ingen gallionsfigur men en hardt arbeidende kommunikasjonsrådgiver, sier Tom Berntzen.

I NRK er man lei seg for at Steinfeld nå slutter.

- Det er kjempetrist, og vi er lei oss av å miste Hans-Wilhelm, sier direktør for Nyhets- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk, til Dagbladet.