Rundt 70 ansatte i Egmont Kids Media Nordic skal etter planen overføres til Egmont Publishing, i forbindelse med at mediekonsernet slår sammen flere av sine datterselskaper. Det kommer fram i et brev fra avtroppende Egmont-sjef Olav Sandnes som ble sendt ut til de ansatte i november. Finansavisen har fått tilgang til brevet. Sandnes tar snart over toppsjefjobben i TV 2, mens det offentliggjøres senere i dag hvem som blir Egmont Publishings nye sjef.

I brevet fra Sandnes står det at overføringen til Egmont Publishing ikke vil medføre endringer i lønn og stillingsstørrelse. Det som ikke står, er imidlertid at de ansatte ikke får med seg flere frynsegoder, som kontraktfestet fri i romjula og påsken og en uføreforsikring betalt av arbeidsgiveren. De har fått tilbud om to fridager som kompensasjon.

Rundt 30 av de ansatte skal ha gått sammen om å levere et protestbrev, men flere har trukket seg i frykt for å miste jobben. Sandnes vil ikke kommentere saken, fordi han ikke har kjennskap til endringene i kontrakten.

- Dette er en intern sak som jeg ikke har lyst til å kommentere i Finansavisen, uttaler HR- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand.

Resultatet til Egmont Kids Media Nordic har falt fra 67 millioner kroner i 2010 til 20 millioner i fjor.