Nominasjonene til den store sponsorprisfesten Spot er klare. I kategorien Årets Sponsorobjekt er følgende nominerte: Arctic Race of Norway, Danske Bank Oslo Maraton, Norges Skiforbund avdeling alpint, Marit Bjørgen og Øyafestivalen.

Marit Bjørgen, som i vinter skal kjempe om VM-gull i Falun, skiller seg ut blant de nominerte.

- Det er uvanlig å nominere en person, men Marit Bjørgen var en klar nominasjonskandidat. Hun er et sponsorobjekt med en tydelig profil – noe som også gjelder de fire andre nominerte, samtlige er verdifulle partnere for sponsorene, sier juryleder Linnéa Svensson.

Les også: Her er Spotvinnerne 2014

Les også: Gjensidige: - Dette var stort

VG kan bli Årets sponsor igjen
I kategorien Årets Sponsor er følgende nominerte: SpareBank1 Nord-Norge for sitt Arctic Race-sponsorat, VG for Magnus Carlsen og Sjakk-VM, Tine for OL-kampanjen, Sol for Sol-sponsorat på Øya-festivalen i Oslo og Bama for et sunnere Norge.

- Fem meget sterke nominerte som vet hva de holder på med. De har klare målsettinger – og har en strategisk forankring i det de foretar seg. Meget bra, sier Svensson.

VG ble kåret til Årets sponsor i 2012 for sin avtale med hopplandslaget, en avtale som mediehuset brøt etter 22 års samarbeid i år. Nå er det altså Magnus Carlsen-sponsoratet VG er nominert for.

- Jevnt i toppen
I kategorien Årets Innovasjon er fjorårets Spot-vinner Gjensidige nominert for appen MinFotball. De fire andre nominerte er: Aktiv mot kreft for Call on me-kampanjen, Scandic Hotels og JCP Ignite for sin spiselige reklamekampanje, Statoil og Stavanger Symfoniorkester for prosjektet Lydo – verdens kuleste fysikktime, og Plan Norge og Trigger for Stopp bryllupet.

- Det er jevnt i toppen i Årets Innovasjon. Spesielt hyggelig er det å kunne nominere kandidater med så stor bredde i sitt virke og nedslagsfelt. Her er det velutviklet innhold på mange plan, sier juryleder Linnéa Svensson.

Fjorårsvinner nominert igjen
I kategorien Årets Event er fjorårsvinneren Ikea og partneren Trigger nominert på ny for sin kataloglansering. I tillegg er det helt nye kandidater som Ruter i kombinasjon med McCann for Ruter Uspesifisert , Ringnes, PepsiCo og Just Cruzin’ Production for Pepsi Max Taste Challenge, DNV GL og Gyro for Year One 150 Years samt DNB og VG for DNB tar VG-lista til By X.

- Forskjellige typer arrangementer med helt ulike målsettinger og bruk av event som kommunikasjonsmiddel mot meget respektive målgrupper. Dette er veldig proft, sier juryleder Svensson.

I juryen sitter følgende personer: Linnéa Svensson, daglig leder i Greener Events, Tom Fodstad, kommersiell direktør i Norges Fotballforbund, Ann-Kristin Kreutz, direktør for forretningsutvikling i Universal Music Group, Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef i Skiforeningen, Jan Blichfeldt, partner i BTF Blichfeldt Tangen Fjeld og Juliet Balgobin, merkevaresjef i BKK. Vinnerne kåres torsdag 22. januar på Ullevaal Panorama.