Det har skjedd store endringer i MTGs produksjonsdivisjon det siste året. I fjor høst kjøpte MTG Nice Entertainment Group, som blant annet består av norske Monster, til en pris som tilsvarer 675 millioner. I år døpte MTG om hele sin produksjonsdivisjon fra MTG Studios til nettopp Nice Entertainment Group, og nå får tidligere Nice-topp Morten Aass ansvaret for hele divisjonen. Dermed rykker han opp fra stillingen som neststyreleder og administrerende direktør for området branded og event i selskapet, som han bare har hatt i drøye to måneder.

- Å skape og levere underholdning av ypperste klasse er kjernen av det vi gjør. Den sterke utviklingen av Nice Entertainment Groups innholdsvirksomhet er en viktig forutsetning for vår fremtidige vekst. Nice har som ambisjon å levere topp kvalitetsproduksjoner til tv-selskaper og innholdsleverandører i sine markeder, og vi har forsterket denne virksomheten i de siste to årene. Morten kom om bord på slutten av i fjor etter at vi kjøpte Nice, og har vist seg som en uvurderlig del av ledergruppen. At han nå blir Nices sjef kommer til å sikre deres sterke utvikling som en av de ledende produsentene og distributørene av underholdning i verdensklasse, sier administrerende direktør i MTG, Jørgen Madsen Lindemann, i en pressemelding.

Aass går også inn i konsernledelsen i MTG. Det betyr at tidligere administrerende direktør i MTG Studios, Patrick Svensk, forlater MTG.

- Jeg vil også takke Patrick for hans arbeid med å bygge opp MTGs innholdsvirksomhet de siste 2,5 årene. Patrick begynte sin karriere på MTG for mer enn 20 år siden og kom tilbake med et tydelig mandat om å etablere en sterkere og større innholdsvirksomhet for MTG. Å ta vår innholdsvirksomhet fra seks selskaper i fem land til 28 selskaper i 16 land er en stor bedrift, og vi ønsker ham alt godt for fremtiden, sier Lindemann.

- Geografisk ekspansjon på vent
Nice Entertainment Group består nå av selskapene Strix Television, Paprika Latino, Novemberfilm, Redaktörerna, DRG, Monster, One Big Happy Family, Playroom, Rakett, Titan, Baluba, Nice Drama, Moskito, Production House, Grillifilms og Gong. Disse selskapene har tilsammen 28 lokale selskaper i 16 land. Nice omsatte i sin tid for snaue én milliard. Den nye gruppen vil i regi av MTG omsette for rundt dobbelt så mye, ifølge Kampanjes beregninger.

Aass forteller at stillingsbyttet ikke innebærer noen videre endringer for Nice.

- Visjonen vår ligger fast. Vi skal fremdeles levere de beste historiene og produsere godt innhold til alle partnerne vi har i dag, og gjerne lete opp og få nye venner, som vi har gjort tidligere, sier han til Kampanje.

- Blir det fortsatt Monster og Strix i Norge?

- Det er ingen store organisatoriske endringer. Vi kjører videre som vi har gjort og konsentrerer oss om å ferdigstille konsolideringsprosessen. Vi legger kruttet på de flatene vi allerede er på, så er det satt litt på hold å tenke geografisk ekspansjon. Men vi er alltid på alerten og ser på gode muligheter som dukker opp.

- Må satse hardere på egen utvikling
Det skjer store bevegelser i den internasjonale produksjonsbransjen om dagen. Sist uke var det Rupert Murdoch-eide 21st Century Fox som rørte på seg med planer om å slå sammen Shine Group med produksjonsselskapene Endemol og Core. Sammen sitter selskapene på store deler av verdens største realityserier som «MasterChef», «The Biggest Loser», «American Idol», «So You Think You Can Dance», «Big Brother» og «Deal or No Deal».

Les mer:

Tv-giganter vil slå seg sammen

- Hvordan er MTG posisjonert med tanke på konsolideringene som skjer nå?

- Vi er veldig sterke i de markedene vi er representert. Det er ikke så overraskende at de store blir enda større, men det blir en voldsom konsolidering dersom de slår seg sammen, sier Aass.

- Blir dette en større trussel for MTG?

- Jeg tror ikke det forandrer bildet for oss vesentlig. Shine og Endemol er godt representert absolutt overalt hvor vi finnes. Noen av rettighetene til Core er litt atypiske i dette trekløveret, men de store formatene de eier er allerede på lufta i de områdene vi finnes.

- Blir det tøffere å stå alene?

- Det blir tøffere. Vår policy er at vi må utvikle det aller meste av ideer selv, og den strategien ligger fast. De store katalogene er allerede representert med produksjonsselskaper der vi finnes, og vi må derfor satse enda hardere på egen utvikling.